Foto: LETA

Triju Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" iepirkumā par Eiropas platuma sliežu dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" izmaksu un ieguvumu analīzi uzvarējusi kompānija "Ernst&Young Baltic", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Uzvarētāja piedāvātā līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa ir 270 000 eiro.

Sākotnēji piedāvājumus iesniedza pieci pretendenti, arī "Civitta Eesti", "PricewaterhouseCoopers", "KPMG Baltics" un "DB International GmbH".

Kā ziņots, triju Baltijas valstu kopuzņēmums "RB Rail" dibināts 2014.gada novembrī, tā pamatkapitāls ir 1,95 miljoni eiro. Šim uzņēmumam uzticēta "Rail Baltica" dzelzceļa projektēšana, būvniecība un mārketings.

"Rail Baltica" projekts paredz jaunas 1435 milimetru jeb Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs. Latvijai tas varētu izmaksāt 1,27 miljardus eiro, bet visās trīs Baltijas valstīs kopā - 3,68 miljardus eiro. 2015. gada pavasarī tika iesniegts finansējuma pieprasījums Eiropas Komisijai, lai 2016. gadā varētu sākties darbi. Tālākā finansēšana paredzēta no nākamā finanšu perioda naudas - no 2020. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!