Foto: Valsts policija
Reidā pie Ikšķiles, kurā pārbaudīti kravas auto, noformēti 14 Administratīvo pārkāpumu protokoli, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Zane Arāja.

Trešdien, 2.jūlijā, policisti, sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas darbiniekiem pie Ikšķiles īstenoja reidu kravas transportlīdzekļu pārbaudei. Reida laikā policisti pārbaudīja 11 smagās automašīnas, noformējot kopumā 14 Administratīvo pārkāpumu protokolus. Astoņi no tiem noformēti par darba un atpūtas laika noteikumu pārkāpumiem, divi par atļautās masas vai ass slodzes pārsniegšanu un četri par neatbilstošu tahogrāfu izmantošanu.

Policija piebilst, ka visiem pārbaudītajiem transportlīdzekļiem bija iegādātas eirovinjetes. No 3. jūlija Administratīvo pārkāpumu kodeksā par braukšanu bez eirovinjetes paredzēta atbildība.

Kopumā Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Autopārvadājumu uzraudzības nodaļas darbinieki 2013. gadā ir īstenojuši 170 faktiskās masas pārbaudes, 1828 kravas nostiprināšanas pārbaudes, kā arī 652 gabarītu pārbaudes. Kopumā ir 6215 pārbaudes akti, kas ir par 945 vairāk nekā 2012. gadā

Savukārt CSDD tehniskā kontrole trešdien pārbaudīja 21 transporta vienību. No tām būtiski aizrādījumi tika izteikti trīs vienībām: divas ar t.s. 2.vērtējumu, bet vienam piešķirts 3.vērtējums jeb konstatēti bīstami trūkumi vai bojājumi, kas apdraud apkārtējo vidi, cilvēku veselību, dzīvību vai satiksmes drošību. Šādā gadījumā transportlīdzeklim tiek noņemtas valsts reģistrācijas numura zīmes.

Savukārt par 2.vērtējumu tiek anulēta atļauja piedalīties ceļu satiksmē - šiem transportlīdzekļiem konstatēti būtiski trūkumi vai bojājumi, kas ietekmē apkārtējo vidi vai var ietekmēt satiksmes drošību. Līdz ar to transportlīdzekļiem tiek noņemta tehniskās apskates uzlīme, mēneša laikā jānovērš bojājumi un jāveic tehniskā apskate.

Jau desmito gadu CSDD īsteno regulāru kravas transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa kontroli uz ceļiem. Tās mērķis ir uzlabot ceļu satiksmes drošību un apkārtējās vides kvalitāti. Kopš ir uzsāktas kontroles uz ceļiem ir pārbaudīts ap 30 tūkstoši kravas transportlīdzekļu. Ap 10% ir piešķirts t.s. 2.vērtējums 1% ir piešķirts t.s. 3.vērtējums.Transportlīdzekļu tehnisko kontroli uz ceļiem veic gan Latvijā, gan ārvalstīs reģistrētiem kravas automobiļiem un piekabēm.

Šādus kopīgus reidus Valsts policija un Ceļu satiksmes drošības direkcija īstenos arī turpmāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!