Foto: DELFI

Satiksmes ministrija (SM) turpina darbu pie Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" konvertējamo obligāciju 14,19 miljonu latu (20,19 miljonu eiro) vērtībā īpašumtiesību jautājuma, pastāstīja ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Viņš minēja, ka saistībā ar attiecīgo jautājumu turpinās vairāki tiesvedību procesi. Augstākā tiesa strīdu par obligāciju īpašumtiesībām nodevusi izskatīšanai atpakaļ Rīgas apgabaltiesā, kur tuvākajā laikā varētu būt gaidāms risinājums.

Vienlaikus viņš norādīja, ka SM strādā pie juridiskas shēmas, kā situāciju risināt un attiecīgās obligācijas iegūt valsts īpašumā. Draudu par būtiskām izmaiņām "airBaltic" īpašnieku struktūrā saistībā ar obligāciju konvertāciju neesot, jo attiecīgais process nevar notikt, kamēr valsts nav pabeigusi savu ieguldījumu - pamatkapitāla palielināšanu. "No šāda viedokļa esam pasargāti," teica Ozoliņš.

SM valsts sekretārs pauda pārliecību, ka līdz gada vidum, kad ir obligāciju apmaiņas termiņš, attiecīgo jautājumu izdosies atrisināt.

Jau vēstīts, ka 14,19 miljoni obligāciju no bijušā "airBaltic" akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) sākotnēji pārgāja uzņēmuma "Veriko", savukārt vēlāk – "Sevra" īpašumā, kas tās ieķīlājusi "Norvik bankā".

"airBaltic" 2013.gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka konvertējamās obligācijas 15,81 miljona latu (22,5 miljonu eiro) apmērā pieder Latvijas Valsts Radio un televīzijas centram, savukārt BAS norādīts kā pēdējais obligāciju 14,19 miljonu latu (20,19 miljonu eiro) apmērā turētājs ar piebildi, ka uz šo obligāciju īpašumtiesībām pretendē vairākas personas.

Šīs obligācijas 30 miljonu latu (42,69 miljonu eiro) vērtībā emitētas 2010.gada aprīlī. Katras obligācijas nominālvērtība ir viens lats, savukārt obligāciju apmaiņas termiņš ir šā gada 1.jūlijs.

"airBaltic" ir dibināts 1995.gadā un pašlaik apkalpo vairāk nekā 60 galamērķu no savas mītnes bāzes Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!