Foto: LETA

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš augustā kopīgi ar nacionālās aviokompānijas "airBaltic" valdes locekli Martinu Sedlacki un kompānijas padomes locekli Kasparu Briškenu atpūties Tatru kalnos, piektdien vēsta laikraksts "Diena".

Trijotnes kopīgās izklaides savā "Facebook" profilā iemūžinājusi Briškena dzīvesbiedre.

"Diena" vērš uzmanību uz to, ka Briškenam kopā ar abiem pārējiem padomes locekļiem Nikolaju Sigurdu Bulmani un Kasparu Āboliņu būtu lidsabiedrības valde - kurā bez Sedlacka un Martina Gausa darbojas arī Vitolds Jakovļevs - jātur ciešā tvērienā. Savukārt Ozoliņam kā akcionāra - valsts - pārstāvim jāvērtē, cik labi padome ar to tiek galā.

Briškena komentārus par viņa un Sedlacka privāto izklaižu ietekmi uz spējām adekvāti kontrolēt "airBaltic" valdes darbību un kas par tām maksājis "Dienai" iegūt neizdevās - uz zvaniem un īsziņā nosūtītajiem jautājumiem viņš neatbildēja.

""airBaltic" padome ir saaugusi kopā ar valdi, Briškens strādā kompānijas labā, lai gan viņam jāpārstāv SM, jābūt valsts acīm un ausīm "airBaltic", tā vietā viņi lobē un akli iestājas par to, ko bīda valde," tagad atzinis bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), kura demisiju pieprasīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Kritiku, kāpēc situācija netika labota, nomainot padomi un valdi, viņš nepieņem: "Kad to sapratu, oktobra beigās sasaucu akcionāru sapulci uz 30. novembri." "Noprotams, ka bijis plāns viest personālizmaiņas, bet galva ripoja no satiksmes ministra, nevis "airBaltic" padomes un valdes locekļu pleciem," piebilst izdevums.

Ozoliņš, kurš "Vienotībā" neoficiāli tiek apspriests kā iespējams pretendents uz satiksmes ministra amatu, nesaskata problēmu darba attiecību saplūšanā ar kopīgu "tusiņu". "Es strikti nodalu darbu no atpūtas un plānoju drastiski rīkoties, prasīt "airBaltic" padomes atbildību," viņš teicis laikrakstam. Par kopīgajām brīvdienām Tatros esot maksājis viņš pats. Ozoliņš kopā ar dzīvesbiedri turp devies, neizmantojot "airBaltic" reisu uz Popradu.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien slēgtajā sēdē atļāvusi Ozoliņam slēgt līgumu ar "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" finanšu investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu.

Līgumu gan atļauts parakstīt tikai tad, ja Saeima būs atbalstījusi 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu "airBaltic" no Valsts kases.

Paredzēts, ka Montāgs-Girmess "airBaltic" ieguldīs 52 miljonus eiro, bet no valsts puses kā Valsts kases aizdevums tiks nodrošināti 80 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!