Foto: Пресс-фото

Somijas biznesa kopienai un politiķiem ir liela interese par dzelzceļa projektu "Rail Baltica", pavēstīja AS "RB Rail" pārstāvji.

Kompānijas vadībā šonedēļ, 8.novembrī, tikās ar Somijas Transporta un komunikāciju ministri Anni Berneri (Anne Berner), Helsinku Ūsimā reģiona (Uusimaa) Reģionālās padomes mēru Osi Savolainenu (Ossi Savolainen) un Somijas biznesa nozares pārstāvjiem, lai iepazīstinātu ar "Rail Baltica" sniegtajām iespējām un projekta ieguvumiem.

Tikšanās laikā ar ministri Berneri "RB Rail" valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa akcentēja Somijas stratēģisko lomu gan projekta realizācijā, gan operacionālajā fāzē, pārrunājot arī Somijas biznesa intereses "Rail Baltica" projektā.

Pēc "RB Rail" vēstītā, Rubesa norādīja uz nepieciešamību jau projektēšanas posmā apzināt Somijas loģistikas kopienas ekspektācijas attiecībā uz "Rail Baltica" infrastruktūru, tādējādi radot nākotnē klienta interesēm atbilstošu infrastruktūru. Bernere apstiprināja, ka "Rail Baltica" sniegs lieliskas iespējas Somijas uzņēmēju kravu pārvadājumiem. Vienlaikus tika vērsta uzmanība uz citiem saistītiem projektiem - Arktisko dzelzceļu un "FinEst" savienojumu.

Rubesa arī lūdza ministri rosināt somu politisko atbalstu "Rail Baltica" finansējumam Eiropas Savienības līmenī daudzgadu finanšu shēmas sarunās arī pēc 2014. līdz 2020. gada finansēšanas perioda beigām.

Vizītes laikā "RB Rail" vadītāja uzrunāja Somijas biznesa kopienu un iepazīstināja ar iespējām veidot jaunu ekonomisko koridoru Ziemeļaustrumu reģionā. Viņa prezentēja "Rail Baltica" projekta attīstību un uzsvēra tā ieguvumus un priekšrocības salīdzinājumā ar jūras vai sauszemes kravu pārvadājumiem.

""Rail Baltica" var tikt uzskatīts par ilgtspējīgāko kravu pārvadāšanas veidu - tam ir vislabākie rādītāji ceļu satiksmes drošībā, skaņas piesārņojuma un satiksmes sastrēgumu samazināšanā, savvaļas dzīvnieku aizsardzībā un tas atstāj vismazāko oglekļa dioksīda iespaidu uz dzīvo dabu. Tāpat "Rail Baltica" nodrošinās kravu konsolidācijas radīto mēroga ekonomiju, kā arī pārvadājumu drošību un punktualitāti," pauda Rubesa.

Somijas biznesa kopienas dalībnieki tikšanās laikā uzsvēra, ka "Rail Baltica" sniegs vērā ņemamus sociālekonomiskos ieguvumus un iespējas visam reģionam kopumā.

Vienlaikus "RB Rail" pārstāvji aicināja Somijas uzņēmumu pārstāvjus piedalīties "Rail Baltica" rīkotajos iepirkumos un piedalīties Industrijas piegādātāju dienā "Rail Baltica" Globālajā forumā, kas norisināsies 2018.gada aprīlī Tallinā.

"RB Rail" ir centrālais "Rail Baltica" projekta koordinators. Tā galvenie uzdevumi ir dzelzceļa projekta izstrāde, būvniecība un mārketinga aktivitāšu realizācija. Projekts paredz izbūvēt ātrvilciena dzelzceļa līnijas infrastruktūru no Tallinas līdz Lietuvas-Polijas robežai.

Jaunākie dati liecina, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, kuru paredzēts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!