Latvijas autopārvadātāji aktīvi cenšas kompensēt pieprasījuma kritumu Krievijas tirgū, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu samazinājies par 15-20%, pastāstīja Latvijas starptautisko autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto" valdes priekšsēdētājs Valdis Trēziņš.

Viņš norādīja, ka situācija nozarē patlaban ir stabila, taču liela ietekme ir bijusi pieprasījuma kritumam Krievijā. Tāpat nozari negatīvi ietekmē kopējā ekonomikas situācija Krievijā.

Pēc Trēziņa teiktā, Latvijas pārvadātāji cenšas pieprasījuma kritumu Krievijā kompensēt, aktīvāk strādājot Eiropas Savienības valstīs, kā arī citos Rietumu tirgos, piemēram, Kazahstānā un Uzbekistānā. Vienlaikus gan ir spēcīga konkurence ar citu valstu pārvadātājiem, piemēram, Polijas un Lietuvas, jo arī šo valstu uzņēmēji meklē iespējas izvērsties citu valstu tirgos, kompensējot iztrūkumu Krievijā,

Kopumā nozare šo gada varētu pabeigt iepriekšējā gada līmenī, taču asociācijas vadītājs pauda cerību, ka pieprasījums Krievijā varētu atjaunoties. Ja Eiropas Savienības un Krievijas sankcijas tiktu atceltas, Latvija pārvadātāji operatīvi varētu pārorientēties aktīvākam darbam Krievijas tirgū.

Asociācijā "Latvijas Auto" apvienojusies lielākā daļa starptautisko autopārvadātāju. 1990. gadā dibinātās asociācijas mērķis ir darboties autopārvadājumu attīstībā un to efektivitātes paaugstināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!