Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Tukuma lidosta, kuras jaunie investori 2018. gadā cer nodrošināt pirmo komercreisu, plāno nodarbināt aptuveni 120 darbiniekus, portālam “Delfi” apstiprināja kompānijas "Sky Port” pārstāvji.

Pašreiz uzņēmums jau nodarbina aptuveni 20 strādājošos, taču, ja piepildīsies plāns par 2200 lidojumiem gadā, tad to apkalpošanai lidostā būs nepieciešami aptuveni 120 cilvēki.

"Daļai būtu jābrauc no Rīgas, jo, piemēram, dispečeri uz vietas mums šeit nebūs, bet apkalpojošais personāls gan varētu būt," sarunā ar portālu "Delfi" saka Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa. Novada domei uzņēmumā pieder 4,25% kapitāldaļu.

Viņš arī norāda, ka pagaidām grūti prognozēt lidostas komercdarbības ietekmi uz pašvaldības budžetu. "Grūti spriest. Jāzina, cik tur būs mūsu cilvēki, kas šeit strādā, un cik kaut kādi svešie," sacīja Važa.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI


Važa arī prognozē, ka darbiniekus atrast varētu nebūt viegls uzdevums. "Mūsu reģionā necīnās par darba vietu, bet par algas lielumu." Viņš arī skaidro, ka lidostas darba uzsākšana pašvaldībā varētu palielināt iespējas iedzīvotājiem atrast labāk atalgotu darbu, jo palielinātos alternatīvu darba vietu skaits.

Lai gan lidosta atrodas Engures novada Smārdes pagastā, tā biežāk tiek asociēta ar Jūrmalas vai Tukuma vārdu. Važa skaidro, ka pašvaldībā nav lielu skumju par to, ka lidostu nerotā Engures vārds.

"Jūrmala jeb Tukums ir atpazīstamāks nosaukums. Mēs šajā lidostā esam mazākumakcionārs," lakoniski izsakās politiķis. Viņš gan pieļauj, ka nākotnē, ņemot vērā to, ka lidostas vārds vēsturē jau ir aizstāts, tās nosaukums varētu mainīties atkārtoti.

Jau ziņots, ka Engures novadā bāzētais uzņēmums "Sky Port", kas agrāk bija zināms kā "Tukuma lidosta", ticis pie jauna stratēģiskā investora – uzņēmēja Raimonda Kisiela. Viņš portālam "Delfi" pauda, ka iepriekšējo vairākuma akcionāru reputācija, kuras dēļ lidostai tika atteikta sertifikācija, jaunus šķēršļus darba uzsākšanai neliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!