Foto: LETA

Īstenojot vērienīgas nozares reformas, par Ukrainas jūras ostu administrācijas (UJOA) jauno vadītāju iecelts Latvijas pilsonis Raivis Veckāgans, liecina Ukrainas infrastruktūras ministrijas paziņojums.

Nozares ministrs Vladimirs Omeļans norādījis, ka pašreizējā administrācijas vadība netiek galā ar nozares pārraudzību, turpinot neefektīvu darbu un pieļaujot korupciju. Tāpēc, kā norādījis ministrs, nolemts jomas pārvaldības organizācijai piesaistīt jaunu vadītāju no Latvijas.

Ministrs norādījis, ka decembrī vien bijušais UJOA vadītājs izrakstījis prēmijas valdes locekļiem līdz 52 tūkstošiem eiro (1,5 miljoniem grivnu).

"Un tā ir tikai oficiālā prēmija. Mēs varam vien iedomāties apjomu, kādā mērā izšķērdēti valsts uzņēmuma līdzekļi," sacījis ministrs.

Paziņojumā minēts, ka Veckāganam ir 16 gadu pieredze transporta un loģistikas, kuģniecības un finanšu nozarēs. Portāla "Delfi" arhīvs liecina, ka viņš līdz 2010. gadam strādājis "Latvijas Kuģniecības" valdē, kā arī vadījis LK meitasuzņēmumu "Lasco Investment". Kopš aiziešanas no darba LK viņš nodarbojies ar privāto biznesu, tostarp nonācis vairākos ar Andri Šķēli, Aināru Šleseru un Aivaru Lembergu saistītajos "Rīgas tirdzniecības ostas" uzņēmumos.

Veckāgans amatā iecelts ar ministrijas rīkojumu bez konkursa rīkošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!