Foto: PantherMedia/Scanpix
Šā gada pirmajā pusē pārkāpumi konstatēti 10% no pārbaudītajiem reģionālo autobusu maršrutiem, vairumā gadījumu nepilnībām atklājoties biļešu tirdzniecībā, portālu "Delfi" informē VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD).

Pusgada laikā ATD veikusi gandrīz 700 pārbaudes reģionālajos autobusos. No visiem fiksētajiem pārkāpumiem 77% ir saistīti ar biļešu tirdzniecību. Piemēram, pasažierim vispār neizsniedz biļeti vai izsniedz nulles vērtības biļeti, pieturvieta, kas norādīta biļetē, nesakrīt ar to, ko pasažieris nosaucis autobusa vadītājam.

Salīdzinot ar pērno gadu, kontroli ATD veic par 30% biežāk un sola pārbaudes organizēt vēl intensīvāk. Ja ATD atklāj pārkāpumus, tā piemēro pārvadātājam līgumsodu.

ATD valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš norāda, ka šobrīd direkcija pārskata reģionālo maršrutu tīklu, tāpēc ir ļoti svarīgi paņemt no šofera biļeti. "Ja pasažieris biļeti nepaņem, ļaujot šo naudu paturēt šoferim, tad saskaņā ar statistikas datiem konkrētā pasažiera autobusā nav bijis," skaidro Godiņš.

Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot ATD kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!