Foto: F64

Valstij būtu jāsaglabā ietekme Latvijas nacionālajā aviokompānijā "airBaltic", otrdien laikrakstā "Latvijas Avīze" publicētā intervijā klāsta satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Viņš atgādina, ka finanšu konsultants "Lazard Frères" meklē aviokompānijai stratēģisko investoru, un līdz gada beigām konsultantam jānāk klajā ar piedāvājumu kompānijas tālākai attīstībai.

Atbildot uz jautājumu, vai tiek gaidīts, ka stratēģiskais investors atpirks valsts 80% kapitāldaļu, Augulis norāda, ka piedāvājums būs novembrī. "Mūsu uzstādījums ir tāds, ka valstij jāsaglabā ietekme nacionālajā aviokompānijā, ka lidostai "Rīga" jāpaliek par "airBaltic" bāzes lidostu, jāsaglabā esošie savienojumi un jāizveido jauni. Gaidām priekšlikumus, kā Latvijas valstij pareizāk rīkoties," min ministrs.

Meklējot investoru, "Lazard" strādā visā pasaulē un piedāvājumi var nākt no visas pasaules – Amerikas, Ķīnas, Austrālijas, Indijas, Eiropas, piebilst Augulis.

"airBaltic" pērn nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015. gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015. gadā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!