Foto: LETA

Valsts kompānijas "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) prezidentu padome piektdien akceptējusi izmaiņas vairāku koncerna uzņēmumu valdēs, informē LDz.

Par "LDz Ritošā sastāva servisa" (LDz RSS) jauno valdes locekli apstiprināts līdzšinējais uzņēmuma Lokomotīvju remonta centra direktors Sergejs Karpačovs, kurš dzelzceļa nozarē strādā kopš 1991. gada, Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis inženierzinātņu grādu mašīnzinātnēs, bet Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā saņēmis maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

LDz RSS valdē Karpačova kompetencē būs tehnisko procesu pārraudzība, jaunu produktu un tehnoloģiju ieviešana. Karpačovs LDz RSS valdē ievēlēts, nomainot Andreju Čirvu, kurš nolēmis pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar LDz RSS. Uzņēmuma valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga un valdes locekļi Ivars Rullis un Ivars Pāže.

Pēc LDz paustā, ņemot vērā, ka līdzšinējais "LDz Cargo loģistikas" valdes priekšsēdētājs Māris Kancāns, sasniedzot pensionēšanās vecumu, nolēmis pārtraukt darbu valdē, par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju apstiprināts līdzšinējais "LDz Cargo" valdes loceklis un Loģistikas departamenta direktors Andris Reķis.

Līdz šim "LDz Cargo loģistikas" valde strādāja nepilnā (divu cilvēku) sastāvā. "Jau drīzumā šo uzņēmumu plānots izveidot par LDz meitaskompāniju, kuras galvenais uzdevums būs izstrādāt un aktīvi starptautiski virzīt Latvijas tranzīta koridora vienoto piedāvājumu. Pastiprinot uzņēmuma lomu koncerna attīstībā, nepieciešams paplašināt vadības komandu un stiprināt tās profesionālās spējas jaunu uzdevumu risināšanai. "LDz Cargo loģistikas" valdei piesaistīti kvalificēti nozares profesionāļi ar ilggadēju pieredzi transporta un loģistikas sektorā. Par trešo valdes locekli apstiprināts transporta un loģistikas jomas profesionālis Verners Lūsis," skaidroja LDz.

Reķis transporta un loģistikas nozarē strādā vairāk nekā 17 gadus. 2007. gadā sācis darbu "LDz Cargo" Loģistikas un mārketinga departamenta direktora amatā, bet 2009. gadā ievēlēts "LDz Cargo" valdē. Reķis Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību fakultātē ieguvis sociālo zinātņu bakalaura grādu politikas zinātnē un papildus izglītību starptautiskajās ekonomiskajās attiecībās guvis Perdue universitātē ASV.

Savukārt Lūsis transporta un loģistikas nozarē Latvijā strādā jau vairāk nekā 20 gadu. Strādājot gan vietējās, gan starptautiskās kompānijās, guvispieredzi importa un eksporta loģistikas procesu organizēšanā un tranzītkravu piesaistes un tirdzniecības jautājumos. Izvēloties Lūša kandidatūru valdes locekļa amatam, būtiska bija viņa pieredze arī valsts kapitālsabiedrību vadībā – viņš ir bijis Privatizācijas aģentūras un starptautiskās lidostas "Rīga" valdes loceklis.

Lūsis Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis biznesa vadītāja kvalifikāciju, bet Transporta un sakaru institūtā saņēmis bakalaura grādu banku un finanšu jomā.

"LDz Cargo loģistikas" valdē darbu turpinās arī līdzšinējais valdes loceklis Raitis Tukāns. Savukāt līdzšinējais uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kancāns turpinās strādāt uzņēmumā vadības konsultanta un izpilddirektora amatā.

LDz pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru. Koncernu veido vadošais uzņēmums LDz un meitassabiedrības – "LatRailNet", " LDz infrastruktūra", " LDz ritošā sastāva serviss", "LDz apsardze", "LDz Cargo" un tā meitasuzņēmums "LDz Cargo loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!