Foto: LETA

AS "Ventbunkers" piedāvājums investēt nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" vairs netiek vērtēts, LNT raidījumam "Ziņas" apliecināja satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

Decembrī, kamēr vēl notika gatavošanās līguma parakstīšanai par 52 miljonu eiro piesaisti ar Vācijas investoru, vietējais Ventspils uzņēmējiem piederošais naftas pārkraušanas uzņēmums "Ventbunkers" arī negaidīti piedāvāja investēt naudu "airBaltic".

Uzņēmums bija gatavs investēt tik pat un paralēli otram investoram. Kādā veidā sadarbība notiks, to noskaidrot bija iecerēts dažu mēnešu laikā.

Tomēr satiksmes ministrs Augulis skaidroja, ka "Ventbunkers" piedāvājums šobrīd vairs netiek izvērtēts: "Šobrīd mēs to neizskatām, jo ir jāpabeidz pirmais process un pēc tam var turpināt sarunas par stratēģiskā investora piesaisti. Šobrīd ar finanšu investoru ir noslēgtais līgums, kurā izpilde šobrīd turpinās."

Līgums ar Vācijas investoru Ralfu Dīteru Montāgu Girmesu tika parakstīts 4. februārī, taču solītie miljoni vēl nav pārskaitīti. Girmess to ir solījis izdarīt, vēlākais, līdz marta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!