Foto: DELFI

Kravas automašīnu rindas uz Latvijas – Krievijas robežas Terehovas robežkontroles punktā pārsvarā veidojas trešdienās un svētdienās, portālam "Delfi" situāciju uz Latvijas Austrumu robežas, kur, pēc Valsts robežsardzes vēstītā, pēdējā mēneša laikā sākušas veidoties automašīnu rindas, komentēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Pamatā rindu pieaugums minētajās nedēļas dienās saistīts ar to, ka autopārvadātāji izvēlas kravu pārvadāšanai optimālāko robežas šķērsošanas laiku, lai, nogādājot kravas galapunktā, varētu savlaicīgi veikt kravu noformēšanu saņēmēja muitas iestādē darba dienās un nebūtu liekas dīkstāves brīvdienās.

Vieglo automašīnu plūsmas pieaugums pārsvarā ir vērojams vasaras periodā brīvdienās, kā arī svētku dienās, it sevišķi, Krievijā noteiktajās svētku dienās, kad ir samērā liels tūristu pieplūdums. Tomēr vieglo automašīnu rindas veidojas neveidojas bieži.

Jau vēstīts, ka rindās savu kārtu izbraukšanai no Latvijas vidēji gaida 20 līdz 30 vieglās automašīnas un 20 līdz 50 kravas automašīnas, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Automašīnu rindas pieaug rīta un vakara stundās, jo cilvēki plāno izbraukšanu vēsākā diennakts laikā, kā arī brīvdienās.  Vidējā transportlīdzekļu plūsma ir 15 līdz 20 automašīnas stundā un robežpārbaudes notiek visu diennakti bez pauzēm un pārtraukumiem.

Tomēr, lai nav svelmē stāvot rindā jāpavada vairākas stundas,  pirms došanās ceļā pārliecinieties par  rindu garumu, apmeklējot robežsardzes mājas lapu - www.rs.gov.lv, kur informācija par automašīnu rindām līdz valsts robežai tiek aktualizēta katru stundu, kā arī zvanot uz Terehovas robežkontroles punktu pa tālruni - 65781814.

Lai mazinātu rindas Terehovā, robežsardze iesaka izbraukšanai no valsts izvēlēties blakus esošos robežkontroles punktus - Grebņevas (ceļš Rēzekne - Pleskava) vai Pāternieku (ceļš Daugavpils-Vitebska).

Robežsardze atgādina, ka "bērniem, invalīdiem un slimiem cilvēkiem ir iespēja šķērsot robežu ārpus kārtas". Robežsardze aicina nekautrēties un nākt pieteikties pie robežsargiem, uzrakstot iesniegumu norīkojuma vecākajam uz vietas robežkontroles punktā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!