Foto: LETA
Sestdien Minhenes drošības konferences ietvaros notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Japānas ārlietu ministru Taro Kono. Puses vienojās noslēgt Gaisa satiksmes līgumu starp abām valstīm, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Ārlietu ministrs paudis gandarījumu par lieliskajām Latvijas un Japānas divpusējām attiecībām un aktīvo politisko dialogu, ko apliecinot gan janvārī notikusī Japānas premjerministra Šindzo Abes oficiālā vizīte Latvijā, gan pagājušā gada decembrī notikusī Latvijas premjerministra Māra Kučinska vizīte Japānā.

Sarunā Rinkēvičs ielūdza Japānas ārlietu ministru vizītē apmeklēt Latviju. Tāpat Rinkēvičs uzsvēra, ka Japāna ir viens no Latvijai nozīmīgākajiem ekonomiskās sadarbības partneriem Tālajos Austrumos, un pauda cerību, ka 2017. gada decembrī panāktā vienošanās par Eiropas Savienības un Japānas ekonomisko partnerattiecību nolīgumu veicinās arī Latvijas un Japānas ekonomisko sadarbību.

Pārrunājot situāciju attiecībā uz Ziemeļkorejas īstenoto kodolprogrammu, ārlietu ministrs pauda atbalstu diplomātiskā un ekonomiskā spiediena palielināšanai un stingrai Ziemeļkorejai ieviesto sankciju ievērošanai.

Abu valstu ministri bija vienisprātis, ka nepieciešams nodrošināt tiešo gaisa satiksmi starp Latviju un Japānu. Lai to panāktu, puses vienojās turpināt sarunas nepieciešamās starpvalstu vienošanās noslēgšanai.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī sadarbība starptautiskajās organizācijās, drošības politikas jautājumi, kā arī apspriesti konkrēti veidi, kā intensificēt Baltijas valstu un Japānas politisko dialogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!