Foto: LETA

Zemās grīdas tramvaja kustību 4. tramvaja maršrutā (Centrāltirgus-Imanta) plānots nodrošināt līdz šā gada vidum, portālam "Delfi" pastāstīja RP SIA "Rīgas satiksme" Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis.

Pērnā gada pavasarī uzņēmums paziņoja, ka noslēdzis līgumu ar Čehijas kompāniju "Škoda Transportation" par 20 jaunu zemās grīdas tramvaju piegādi, kas kursēs 4. tramvaju maršrutā Imantas virzienā.

Zaķis norādīja, ka pirmo zemās grīdas tramvaju plānots piegādāt Rīgā šā gada otrajā ceturksnī.

"Infrastruktūras pielāgošanas darbi 4. tramvaju maršrutā jau ir uzsākti. Jāpiebilst, ka, veicot tramvaja infrastruktūras rekonstrukcijas darbus, jau iepriekš "Rīgas satiksme" tos pielāgo zemās grīdas tramvaja parametriem," skaidro Zaķis, piebilstot, ka zemās grīdas tramvaji kustību 4. tramvaja maršrutā plānots nodrošināt līdz šā gada vidum.

Tiesa gan, šis termiņš ir indikatīvs, un projekta īstenošana ir atkarīga no dažādiem faktoriem, tostarp laika apstākļiem, projektēšanas un būvniecības procesa nodrošināšanai nepieciešamajiem saskaņojumiem u.c.

Jau vēstīts, ka "Rīgas satiksme" noslēgusi līgumu par kopumā 20 zemās grīdas tramvaju piegādi – 15 triju sekciju tramvajiem un pieciem četru sekciju tramvajiem. Visiem tramvajiem jābūt piegādātiem 2017. gada laikā.

Viena triju sekciju tramvaja cena ir 2,7 miljoni eiro, tas ir 31,5 metrus garš, bet četru sekciju tramvaja cena ir 3,5 miljoni eiro, tas ir 41 metru garš. Līguma kopējā summa ir 62 591 477 eiro, pirkuma atmaksas termiņš – 15 gadi no iepirkuma noslēgšanas dienas.

Iepriekšējais zemās grīdas tramvaju iepirkums noslēdzās 2008. gadā, kad par iepirkuma uzvarētāju kļuva uzņēmums "Škoda Transportation".

Uzņēmuma rīcībā pašlaik ir 26 zemās grīdas tramvaji, kuri kursē 6. un 11.tramvaja maršrutā. "Rīgas satiksmei" kopumā ir 189 tramvaji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!