Foto: LETA

ABLV grupas koncerns AS "New Hanza Capital" 2017. gadu noslēdzis ar 7,99 miljonu eiro peļņu pēc nodokļiem, liecina nerevidētie finanšu dati. "New Hanza Capital" paziņojumā biržai uzsver, ka banku uzrauga noteiktie ierobežojumi "ABLV Bank" nav ietekmējuši un nerada šķēršļus pildīt "New Hanza Capital" emitēto un biržas Parāda vērtspapīru sarakstā iekļauto obligāciju nostiprinātās saistības.

Koncerna "New Hanza Capital" ieņēmumi 2017. gadā bija 1,64 miljoni eiro, un tas ir vairākas reizes vairāk nekā 2016. gadā, kad ieņēmumi bija 452 295 eiro, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Koncerna EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas pērn bija 8,44 miljoni eiro.

"New Hanza Capital" ieguldījuma īpašumu skaits pērn palielinājās par trim biroju ēkām bijušajā VEF teritorijā - Rīgā, Brīvības gatvē 214 B, Brīvības gatvē 214 M un Bērzaunes ielā 1, kuru kopējā iznomājamā platība ir virs 22 tūkstošiem kvadrātmetru.

2017. gada nogalē tika pabeigts loģistikas kompleksa, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā 462, un Maskavas ielā 464 A iegādes process. Tā teritorija aizņem 12,55 hektārus, un tajā atrodas trīs modernas noliktavu ēkas ar biroju telpām, kuras celtas pēdējo 10 gadu laikā. Šo ēku kopējā iznomājamā platība sasniedz 27,8 tūkstošus kvadrātmetru. Teritorijā atrodas arī mazvērtīga apbūve, kuru demontējot atbrīvojas 7,5 hektāru liels zemes gabals attīstībai.

Vidējais aizpildījums ieguldījuma īpašumos 2017. gada beigās bija 85,05%, kuru veidoja atsevišķo objekta telpu grupu aizpildījums: biroja telpām 69% apmērā, noliktavas un mazo tirdzniecības telpām 100% apmērā.

2017. gada oktobrī "New Hanza Capital" saņēma obligāciju emisijas rezultātā piesaistītos līdzekļus 10 miljonu eiro apmērā. Obligāciju gada procentu likme ir fiksēta: 4,9% ar procentu ienākumu izmaksu divas reizes gadā. Obligācijas 2017. gada oktobrī tika iekļautas regulētajā tirgū — biržas "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā.

Lielākais "New Hanza Capital" akcionārs ir AS "ABLV Bank", kam pieder 88% koncerna akciju.

"New Hanza Capital" paziņojumā biržai teikts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteiktie ierobežojumi "ABLV Bank" nav ietekmējuši un nerada šķēršļus pildīt "New Hanza Capital" emitēto un biržas parāda vērtspapīru sarakstā iekļauto obligāciju nostiprinātās saistības. Koncernam piederošo ēku nomnieki ir ar ABLV grupu nesaistīti uzņēmumi, kuru maksājumu disciplīna, salīdzinot ar iepriekšējiem periodiem, nav pasliktinājusies. Saskaņā ar nodrošināto kredītu nosacījumiem nomas maksājumi tiek saņemti uz koncerna uzņēmuma kontu bankā, kas ir izsniegusi uzņēmumam nodrošināto kredītu.

Lielākie nomnieki pērn bija SIA "Latakko", AS "Air Baltic Corporation", SIA "Mikrotīkls", SIA "Forans", SIA "DLW Latija", teikts finanšu pārskatā.

"New Hanza Capital" ir 2006. gadā dibināta sabiedrība. Tās darbības mērķis ir komercīpašumos ieguldīt savus un trešo pušu līdzekļus, ilgtspējīgi palielināt ienākumus no telpu nomas un nodrošināt īpašuma vērtības un kapitāla pieaugumu ilgtermiņā.

"New Hanza Capital" komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, "airBaltic" centrālais birojs lidostā Rīga, loģistikas centri Rīgā un Ķekavas novadā, kā arī citi īpašumi. Kopējā iznomājamā telpu platība pārsniedz 69,8 tūkstošus kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!