Foto: Publicitātes foto
Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums ''Accenture'' šobrīd uzņēmumā Latvijā nodarbina vairāk nekā 1550 darbinieku, tādēļ uzņēmums septembrī atvēris jaunu biroju ar 500 darba vietām Rīgā, Jaunajā Teikā, biroju ēkā ''Teodors'', portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmumā.

Šobrīd ''Accenture'' ir trīs biroji Rīgā. Katrā no tiem ir ap 500 darba vietām. Divi uzņēmuma biroji atrodas VEF apkaimē – Brīvības gatvē un Jaunās Teikas kvartālā, bet trešais – Gunāra Astras ielā.
Viens uzņēmuma birojs ir ārpus Rīgas – Ventspilī.

"Katram birojam ir savs raksturs, bet visos ir vienota identitāte. Viens birojs ir modernā korporatīvā stilā ieturēts, otrs – avangardisks un jauneklīgāks, bet trešais – moderns ar mājīgu gaisotni darba videi. IT nozare ir dinamiska, līdz ar to mūsdienīgai darba videi ir ļoti liela loma, kas balstās racionālos lēmumos," pastāstīja ''Accenture'' darba vides un nekustamā īpašuma vadītāja Latvijā Inga Zvaigzne.

Aptuveni 4000 kvadrātmetru lielā jaunā biroja interjeru izstrādājis arhitektes Brigitas Bulas birojs. Kā skaidroja uzņēmumā, jaunās telpas ir piemērotas gan intravertiem, gan ekstravertiem darbiniekiem. Mūsdienīga biroja pamatā ir izpratne par produktivitāti ietekmējošiem faktoriem, darba tirgus tendencēm un ''Z paaudzes'' darba stilu, modernajām tehnoloģijām un ergonomiku.

Lai IT speciālists varētu pildīt darba pienākumus, jānodrošina trīs lietas, liecina uzņēmuma novērojumi, iepazīstoties ar aktuālākajiem pētījumiem par modernu darba vidi. Pirmkārt, darbiniekam ir nepieciešama ērta un ergonomiska darba vieta, otrkārt, jānodrošina iespēja sazināties ar kolēģiem, – tam paredzētas dažādas sapulču telpas un vietas, kurās darbinieks netraucēti var aprunāties vai sarīkot nelielu sapulci. Treškārt, birojā ir jānodrošina iespēja fokusēties darbam, lai darbinieks netraucēti pildītu darba pienākumus, kā arī nepieciešamības gadījumā pastrādātu vienatnē. Privātām sarunām ir pieejamas gan slēgtas telpas, gan atvērtas, bet no pārējiem nodalītas vietas, lai darbinieku sarunas netraucētu citiem.

Šī gada pavasarī ekspluatācijā tika nodota 16 stāvu biroju ēka ''Teodors'' biznesa centrā ''Jaunā Teika''.

''Accenture'' ir starptautisks vadības konsultāciju, tehnoloģisko pakalpojumu un ārpakalpojumu uzņēmums. Uzņēmumā kopumā strādā vairāk nekā 449 000 cilvēki, kas apkalpo klientus vairāk nekā 120 pasaules valstīs. ''Accenture'' Latvijas filiāle ir dibināta 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!