Foto: Shutterstock
Tuvākajā laikā Ādažos plānots izveidot alus darītavu, kurā tiks brūvēts ekskluzīvs četru šķirņu alus, sacījis SIA "Rose Brewery" līdzīpašnieks Mareks Joniškāns.

"Plānojam sākt ekskluzīva alus brūvēšanu, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un pilnībā datorizētu aprīkojumu. Patlaban alus top 50 litru datorizētā iekārtā, taču nākotnē plānojam ražošanas apjomus izvērst," sacījis Joniškāns.

Viņš atturējies minēt projekta investīcijas un ražošanas apjomus, bet norādījis, ka produkcija izlejamā veidā sākotnēji tiks piegādāta restorāniem, bāriem, kafejnīcām.

"Ar lielveikaliem saistīsimies tad, kad būs audzēti apjomi," atzinis uzņēmējs.

Jautāts par "Rose Brewery" izredzēm piesātinātajā Latvijas alus tirgū, viņš atbildējis, ka uzņēmuma produkcija būs interesanta nišas alus baudītājiem.

"Tas būs ekskluzīvs alus, ar lielajiem ražotājiem nekonkurēsim. Alus nebūs lēts, un to novērtēs īsti šī dzēriena cienītāji. Nākotnē cerīgi raugāmies arī uz eksportu, piemēram, Angliju, kur ir pietiekami daudz latviešu, kurus interesētu labas kvalitātes alus, kas nav industriāli ražots," atzinis uzņēmējs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Rose Brewery" reģistrēts Ādažos 26.februārī ar divu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma īpašnieki ar 50% daļu katrs ir Joniškāns un Ervīns Ratnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!