Foto: Publicitātes attēli
Piena lopkopības uzņēmuma "Agrofirma Daugava" apgrozījums pērn Krievijas embargo dēļ bija par apmēram 30% mazāks nekā plānots, sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Aigars Vaivars

Viņš norādīja, ka sākotnēji uzņēmums 2014.gadā plānoja gūt ieņēmumus vairāk nekā miljona eiro apmērā, taču Krievijas noteikto sankciju dēļ plānoto apgrozījumu neizdevās sasniegt. Kopumā "Agrofirma Daugava" pagājušo gadu noslēdza ar apgrozījumu 850 tūkstošu eiro apmērā, kas vairāk nekā 10 reizes pārsniedz 2013.gada apgrozījumu.

Vaivars pastāstīja, ka uzņēmuma darbību negatīvi ietekmēja Krievijas noteiktās sankcijas, jo "Agrofirma Daugava" iepriekš ar daudznozaru kompānijas "Daugava" ("DK Daugava ") investoriem no Krievijas dalīja piena pārstrādes izdevumus. "Mēs kopā ar Krievijas partneriem dalījām pārstrādes izdevumus. Es strādāju Latvijas tirgum, viņi strādāja - ražoja produkciju - savam [Krievijas] tirgum, bet izdevumus mēs dalījām.

(..) Tagad, kad krieviem tas pasākums [piena produktu ražošana Krievijas tirgum] apstājās, visi rūpnīcas izdevumi man uzreiz dubultojās vai pat trīskāršojās - viss gulstas uz mani vienu, jo es paliku kā ražotājs Latvijas tirgū," sacīja Vaivars.

Jau vēstīts, ka 2013.gada aprīlī par "DK Daugava" līdzīpašnieku kļuva Krievijas piena pārstrādes uzņēmums "Gogol-Mogol Dva", bet 2013.gada augustā uzņēmuma dalībnieku sarakstā pievienojās Stepans Mihitarjans un Vladimirs Sigarevs. Pērn janvārī Vaivars pameta "DK Daugava" valdes priekšēdētāja amatu. Patlaban Vaivaram pieder 30% "DK Daugava" kapitāldaļu un 100% "Agrofirma Daugava" daļu.

"Agrofirma Daugava" ir dibināta 2009.gadā un tās pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu (2,8 tūkstoši eiro). Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Aivars Vaivars. 2013.gadā uzņēmums strādāja ar 73,7 tūkstošu eiro apgrozījumu un 34,1 tūkstošu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!