Foto: F64

Valdības akceptētais aviosabiedrības "airBaltic" investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess noraida bažas, ka līdz ar viņa piesaistīšanu aviosabiedrībai tai obligāti būs jāpērk Krievijā ražotās "Sukhoi Superjet" lidmašīnas, ceturtdien vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Investors raidījumam norādījis, ka ir gatavs diskusijai un atzīmējis, ka nepārstāv noteiktu lidmašīnu ražotājus. Lūgts komentēt bažas, ka "airBaltic" tiks izvirzīts nosacījums iegādāties konkrētos lidaparātus, uzņēmējs minējis, ka viņa bizness esot saistīts ar lidmašīnu līzingu neatkarīgi no tā, kas tās ražo, tāpēc šajā jautājumā viņš ir pilnībā atvērts.

Montāgs-Girmess arī apliecinājis, ka ir ieinteresēts iegūt 20% "airBaltic" akciju, investējot 52 miljonus eiro.

Pēc viņa teiktā, valdības apstiprinātais darījums atbilst tam, par ko ir notikušas sarunas, kā arī viņš apzinoties, ka savs vārds būs jāsaka arī parlamentam.

Valdība aiz slēgtām durvīm 3.novembrī pēc vairāk neka četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru "airBaltic" - Montāgu-Girmesu, kurš aviokompānijā gatavs ieguldīt 52 miljonus eiro pie nosacījuma, ka valsts investēs 80 miljonus eiro. Valsts ieguldījumu paredzēts nodrošināt, "airBaltic" aizņemoties Valsts kasē un pēc tam attiecīgo aizdevumu kapitalizējot. Par aizdevumu gan vēl būs jālemj Saeimā, ko plānots darīt kopā ar nākamā gada valsts budžetu.

Līdz ar attiecīgo darījumu paredzēts, ka attiecīgā privātā investora Latvijā dibināts uzņēmums iegūs 20% "airBaltic" kapitāldaļu, savukārt valstij stratēģiskā investora piesaistes gadījumā būs tiesības attiecīgas akcijas izpirkt. Par dažādiem nosacījumiem, ko investors sagaida no valsts, tostarp iespēju pārdot vairākas Krievijā ražotas lidmašīnas "Sukhoi Superjet", paredzēts diskutēt, strādājot pie akcionāru līguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!