Foto: Publicitātes foto
Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" nākamā akcionāru sapulce paredzēta 29.septembrī, informē Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

"Pirmais akcionāru sapulces jautājums būs jaunas padomes ievēlēšana," sacīja Matīss un piebilda, ka līdztekus šim jautājumam sapulcē tiks apskatīti arī citi jautājumi.

Jau vēstīts, ka 17.augustā pēc "airBaltic" akcionāru sapulces no amatiem "airBaltic" padomē atkāpās lidsabiedrības mazākuma akcionāra "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) nominētie padomes locekļi Ilmārs Razumovskis un Žans Šarls Korsaks.

Iepriekš padomes sastāvs tika apstiprināts 3.augustā. Kompānijas padomē no valsts toreiz atkārtoti tika iecelti padomes locekļi Gints Kiršteins, Santa Glāzniece, un Raitis Tukāns, savukārt no BAS – Razumovskis un Korsaks. Razumovskis un Korsaks no padomes locekļu amatiem iepriekš atkāpās arī šogad 2.jūnijā.

Ziņots arī, ka valdība 23.augustā nolēma, ka Latvijas valsts piedalīsies "airBaltic" glābšanā, taču izvirzot vairākus nosacījumus. Satiksmes ministrs Uldis Augulis, runājot par nosacījumiem, paskaidroja, ka ir jāpanāk "airBaltic" vadības maiņa, jāveic grozījumi statūtos, panākot tajos Komerclikuma nosacījumus, un jāveic izmaiņas akcionāru sadarbības līgumā, lai valstij būtu lielāka ietekme, kā arī lidostai "Rīga" jābūt kā bāzes lidostai, kas nodrošinātu, ka kompānija darbojas Latvijā.

Kompānija veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!