Foto: F64

Latvijas nacionālā aviosabiedrība "airBaltic" nākamā gada vasarā plāno atvērt sešus jaunus maršrutus, informēja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss.

Konkrētie mērķi gan tikšot izziņoti pēc tam, kad lidsabiedrība būs pabeigusi sarunas ar attiecīgajiem partneriem.

Gauss skaidroja, ka lidsabiedrība koncentrējas uz maršrutiem, kur ir augsts pieprasījums pēc biļetēm. Šī iemesla dēļ jau uz šo ziemas sezonu palielināts lidojumu skaits 12 maršrutos, kas savieno Rīgu ar galamērķiem Eiropā un NVS. Tajā pašā laikā arī samazināts lidojumu skaits maršrutos, kur pieprasījums ir mazāks, tādēļ ir pieejamas lidmašīnas jaunu maršrutu atvēršanai, nepalielinot darbības apjomu.

Gauss uzsver, ka uzlabojumi maršrutu tīklā ir nozīmīgi "airBaltic ReShape" programmā. Pateicoties sekmīgai programmas ieviešanai, "airBaltic" šā gada trešajā ceturksnī strādāja ar 4,8 miljonu latu peļņu.

Kā ziņots, šī gada sākumā "airBaltic" paziņoja par biznesa pārveides plānu, lai atgrieztu aviokompāniju pie peļņas un ilgtspējīgas turpmākās attīstības Ziemeļu tranzītmezglā Rīgā, kas savieno Baltijas reģionu ar galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos, Krievijā un NVS valstīs. Biznesa plāns "airBaltic ReShape" iezīmē aviokompānijas nākotnes attīstību, tostarp flotes modernizāciju, izmaksu optimizāciju, darbības efektivitātes paaugstināšanu, ieņēmumu palielināšanu un uzlabojumus lidojumu tīklā. Īstenojot "airBaltic ReShape", aviokompānija plāno konsolidāciju par 330 miljoniem latu piecu gadu laikā - posmā no 2012. līdz 2016.gadam. "airBaltic ReShape" mērķis ir atjaunot aviokompānijas pelnītspēju 2014.gadā.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. "airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 32 lidmašīnas - sešas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300", desmit "Fokker 50" un astoņas "Bombardier Q400Next Gen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!