Foto: Publicitātes foto

Bezpilota lidaparāta "AirDog" izstrādātāji pašlaik ceļojot pa ASV, kur interesentiem demonstrējot savu izgudrojumu, pastāstīja "Helico Aerospace Industries" pārstāvis Andis Blinds.

Kā informēja Blinds, visa komanda, kas strādā pie "Airdog" projekta, patlaban esot Kalifornijā, kur braucot demonstrācijas tūrē.

Jau ziņots, ka latviešu projektam par bezpilota lidaparātu, kas, automātiski sekojot, ļauj filmēt sportistus, noticējuši teju 600 cilvēki, kas pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter" ļāvis savākt vairāk nekā 500 000 dolāru (367 110 eiro).

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai tika uzlikti 200 000 dolāru griesti (147 780 eiro), par kuru sasniegšanu uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds iepriekš izteicās ļoti cerīgi - tagad viņa prognoze piepildījusies.

Ja tiktu savākts vairāk naudas, komanda apsolījusi papildu iespējas - 300 000 dolāru (220 260 eiro) sasniegšanas gadījumā būtu pieejamas jaunas lidaparāta korpusa krāsas, bet nupat sasniegtie 500 000 dolāru (367 110) ļaus uzstādīto "GoPro" kameru uzlādēt no "AirDog" borta akumulatora.

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē "Kickstarter" tika sākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt noteikto summu.

Jau ziņots, ka "JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries" radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu "AirDog" un sāk tā pārdošanas kampaņu ASV vietnē "Kickstarter", informēja Blinds.

Latvijas uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru. Šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.

SIA "Helico Aerospace Industries" dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 15 darbiniekus.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Rozentāls. SIA "Innovatio Capital" pieder arī SIA "Gimbex".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

"JIC biznesa inkubators" strādā ar uzņēmumiem Jelgavā, Dobelē, Aizkrauklē un Jēkabpilī. Tā inkubējamo uzņēmumu vidū ir tādi atpazīstamību guvuši uzņēmumi kā bezpilota lidaparātu ražotne "UAVFactory", e-pasta mārketinga sistēma "Mailigen", bērnu biezeņi "Rūdolfs", bioloģiskie saldumi "BiographOrganicSweets", bērnu dizaina mēbeles "KUKUU", dabīgā kosmētika "KivviCosmetics", dabīgie koksnes apdares līdzekļi "PaintEco".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!