Foto: LETA
Latvijas Organiskās sintēzes institūta padomes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš iegādājies "Rigvir holdinga" kapitāla daļas un kļuvis par vienu no nedaudzajiem holdinga akcionāriem. Darījuma summa netiek atklāta, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

"Rigvir holdings" ir dibināts 2013.gadā un apvieno sevī vairākus uzņēmumus, kas ražo un virza farmācijas tirgos Latvijā izgudroto un izstrādāto unikālo medikamentu "Rigvir" kā arī attīsta vēža viroterapijas nozari Latvijā un pasaulē.

"Esmu gandarīts par šo darījumu un ceru, ka spēšu palīdzēt vēl veiksmīgāk attīstīt šo unikālo medikamentu kuram lemts pārstāvēt jaunu onkoloģijas nozari - vēža viroterapiju. Rigvir ar lielu pārliecību var atzīt par medikamentu ar līdz šim nepieejamu darbības principu, kura perspektīvas vēža ārstēšanā ir nenovērtējamas. Es darīšu visu, kas no manis atkarīgs, lai Rigvir un reizē viroterapijas attīstība kļūtu par veiksmes stāstu ne tikai Latvijai, bet arī daudzajiem vēža pacientiem visā pasaulē, kas jau sen ir pelnījuši humānu un efektīvu ārstēšanos," norāda Kalviņš.

"Rigvir" ir izgudrots un izstrādāts Latvijā, reģistrēts 2004.gadā kā pirmās dzīvu vīrusu saturošās zāles pasaulē, kas šobrīd ir vienīgais medikaments, kas pārstāv jaunu un perspektīvu onkoloģijas nozari – vēža viroterapiju. "Rigvir" no valsts un no ražotāja puses tiek kompensēts Latvijas pacientiem un šobrīd viroterapija ar "Rigvir" jau tikusi pielietota vairāk nekā 40 valstu pacientiem.

Akadēmiķis Kalviņš ir ilggadējs Organiskās sintēzes institūta direktors, šobrīd padomes priekšsēdētājs, ieguvis starptautisku atzinību kā zāļu "Mildronats" un "Leokadīns" izgudrotājs un 2014.gadā ASV pēc FDA standartiem reģistrētā Belinostat, 550 publikāciju autors, ieskaitot patentus, vadītājs institūtam, kas pēdējo desmitgadu laikā kopumā izstrādājis 20 orģinālzāles ar starptautisku atpazīstamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!