Alus darītava "Aldaris" savā vēsturiskajā alus darītavā sākusi ražot alus mājražotāju konkursa uzvarētāja Daina Mazkaļķa radīto alus šķirni "Laumiņas skūpsts", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kopumā sapildītas 24 000 pudeļu jeb tikai 12 000 litru alus, kas jau ir pieejams tirdzniecības vietās visā Latvijā.

"Konkurss Aldara kauss 2015 alus mājražotāju vidū radīja lielu interesi, jo tā bija iespēja ne tikai brūvēt savu alu īstā alus darītavā, bet arī iepazīstināt plašāku sabiedrību ar savu brūvējumu. No 35 iesniegtajām alus šķirnēm īpaša žūrija par labāko atzina Daiņa radīto alu, kurš nu arī ir pieejams baudīšanai visiem alus cienītājiem," sacījis "Aldara" vadītājs Marguss Kasteins.

"Domāju, ka šāda mūsu sadarbība ar alus mājražotājiem vai citām interesantām personībām varētu turpināties arī nākotnē, jo tas veicina gan alus kultūras attīstību Latvijā, gan sniedz iespējas alus mīļotājiem nobaudīt visdažādākās alus šķirnes, kas ikdienā veikalos nav nopērkamas," viņš turpina.

Mazkaļķis ar alus brūvēšanu nodarbojas vairāk nekā trīs gadus un var lepoties ar jau 120 veiksmīgiem mājas apstākļos veiktiem vārījumiem.

Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc latvieša Johana (Jāņa) Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava "Waldschlösschen" jeb Meža pils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!