Foto: Publicitātes attēli

Alus darītava "Aldaris", tuvojoties ziemai, alus cienītājiem piedāvā jaunu alu – "Šokolādes stoutu", kas ir brūvēts ierobežotā apjomā - populārākajās tirdzniecības vietās būs pieejamas tikai 20 000 pudeles, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

"Šokolādes stouts" ir īsts britu tumšo alu tradīciju pārstāvis, kas pārsteidz ar patīkamu grauzdējuma un šokolādes aromātu, sev raksturīgo krāsu un tumīgo garšu, ko rada īpašais šokolādes iesals.

"Mēs turpinām eksperimentēt un piedāvāt alus gardēžiem visdažādākās alus šķirnes, lai apmierinātu ne tikai viņu ziņkāri par jaunām un vēl nebaudītām alus šķirnēm, bet arī, lai veicinātu kvalitatīvu kopējo alus kultūras attīstību Latvijā. Šis ir alus, kas paredzēts lēnai un nesteidzīgai baudīšanai, jo ir visai piesātināts un biezs, turklāt 6,9% stiprs," atzīmē "Aldara" galvenais alus meistars Valdis Čunka.

Jaunais alus ir īpaši piemērots piesātinātiem ēdieniem, piemēram, aromātiskam un kraukšķīgam medījuma gaļas cepetim, klasiskajam plombīra saldējumam vai svaigi pagatavotam, krēmīgam šokolādes desertam.

Rīgas populārāko izklaides vietu apmeklētāji "Šokolādes stoutu" varēs arī degustēt 27. novembra vakarā, kad uzņēmuma darbinieki dosies tūrē par Rīgas bāriem.

Stouts ir tumšā alus šķirne, kurai ir vairāki paveidi jeb variācijas. Pirmo reizi vārds stouts, lai apzīmētu kādu alus šķirni, publiskā leksikā parādās 1677. gadā. Turklāt šis vārds tika attiecināts uz alu, kas ir stiprs, bet ne tumšs.

Alus darītavas "Aldaris" pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc latvieša Johana (Jāņa) Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava "Waldschlösschen" jeb Meža pils. "Aldaris" ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!