Foto: Shutterstock
SIA "Ālus" kviešu alus ražošanas līniju iegādāsies par 218 600 eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iekārtas iegādei un uzstādīšanai bija izsludināts iepirkumu konkurss, kurā triju pretendentu vidū uzvarēja Vācijas kompānija "BrauKon GmbH", kuras līgumcena ir 218 600 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka kviešu alus ražošanas līniju iecerēts uzstādīt līdz 2018.gada 30.decembrim Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Ražošanas līnijas tehniskajā specifikācijā teikts, ka iekārta paredzēta alus darītavai ar minimālo jaudu 3000 hektolitri gadā un vismaz 10 hektolitru dienā minimālo jaudu. Plānotais viena brūvējuma tilpums ir vismaz pieci hektolitri aukstas misas.

Investīciju projekta vadītājs Edmunds Pieķis aģentūrai LETA jūnijā sacīja, ka kompānija ir radījusi specifisku kviešu alus šķirni, ko iecerējusi ieviest Latvijā. Plānots, ka alu uzņēmums varētu sākt ražot nākamā gada vidū, sākotnēji to piegādājot atsevišķiem bāriem.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Ālus" ir reģistrēta 2016.gada 6.decembrī un kompānijas pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder Andrim Eglājam (76%) un SIA "Global Consulting" (24%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!