Foto: LETA

Akciju sabiedrības "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs no nākamā gada atstās šo amatu, jo viņa viedoklis par uzņēmuma pārvaldības modeli un turpmākās attīstības prioritātēm patlaban būtiski atšķiras no AS "Diena" akcionāru un padomes redzējuma, informēja Staņevičs.


Viņš izsaka pateicību visiem koncerna darbiniekiem par aizvadītajā periodā paveikto un sasniegto.

"Esmu lepns, ka varēju vadīt tik lielisku uzņēmumu kā akciju sabiedrība "Diena". Tagad pienācis laiks jauniem izaicinājumiem un projektiem, kuros arī "Dienā" gūtā pieredze ļaus motivēt kolektīvus kopēju mērķu sasniegšanai, tādējādi vairojot uzņēmumu vērtību," norāda Staņēvičs.

Staņēvičs par AS "Diena" valdes priekšsēdētāju ievēlēts šī gada aprīlī. Toreiz AS "Diena" padomes sastāvā tika ievēlēti SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" valdes pārstāvji. Par AS "Diena" padomes priekšsēdētāju kļuva Jānis Maršāns, par padomes priekšsēdētāja vietnieku - Lenards Ozoliņš, savukārt par padomes locekļiem ievēlēts Ralfs Kļaviņš un Jānis Svārpstons.

Padome par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju ievēlējusi valdes locekli Staņēviču, un par valdes locekļiem ievēlēti Ģirts Freibergs un Jānis Gavars. Valdes locekļa amatu saglabājis Uldis Salmiņš.

Uzņēmējam Viesturam Koziolom netieši piederošā akciju sabiedrība "Žurnāli un Diena", kas februāra sākumā pārņēma no britu investoru Roulendu ģimenes AS "Diena" daļas un kļuva par 98,86% "Dienas" īpašnieci, tika iekļauta "Rīgas Tirdzniecības Ostā" (RTO), un nākotnē tiek pieļauta jaunu investoru piesaiste un AS "Dienas" akciju kotēšana biržā.

AS "Žurnāli un Diena" 100% akciju pieder SIA "Žurnāls", kuras vienīgais īpašnieks ir Koziols. "Žurnāli un Diena" kļuva par 98,86% AS "Diena" akciju turētāju, un tagad uz pirkuma līguma pamata tiek iekļauta RTO, kur Koziols ir lielākais īpašnieks ar 36% daļu.  

RTO ir ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO dalībnieki ir SIA "Piejūras investīcijas", SIA "Latmorporttrans", SIA "Ostas parks" un SIA "Operate", kuru īpašnieki attiecīgi ir Viesturs Koziols, Ralfs Kļaviņš, Jānis Lācis un Modris Ozoliņš.

2011.gada AS "Diena" konsolidētais apgrozījums ir vairāk nekā 16,7 miljoni latu.

AS "Diena" ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība Dienas bizness", SIA "RPD", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!