Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā amatu skaita rekordists ir SIA "Domuss" vadītājs Ralfs Jansons, kas ieņem amatu valdē vairāk nekā astoņdesmit uzņēmumos, viņam seko Andra Šķēles biznesa partneris Edgars Šķenderis ar amata vietām 43 uzņēmumos, kā arī būvniecības SIA "Skonto būve" un citu uzņēmumu īpašnieks Guntis Rāvis ar teju 50 amatiem, atsaucoties uz Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" pētījumu, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Ieņemamo amatu skaita rekordistu sarakstā ir arī AS "Kurzemes degviela" vadītājs Argods Lūsiņš, zemnieku saimniecības "Līgo" un koģenerācijas staciju īpašnieks Jānis Vinters un "Norvik bankas" "zelta" darbinieks un premjerministres Laimdotas Straujumas dēls Ģirts Straujums.

Lielāko auditoru kompāniju pārstāvji laikrakstam atzinuši, ka katrs gadījums, kad viens cilvēks darbojas ļoti daudzos uzņēmumos, ir jāskata individuāli.

"No biznesa loģikas nav nekas īpašs, ka viens cilvēks ir daudzu uzņēmumu valdēs vai ka vienam cilvēkam pieder daudzu uzņēmumu daļas. Tā var būt risku nodalīšanas stratēģija, kas var ļaut nošķirt atbildību dažādos uzņēmējdarbības projektos, ja tie ir saistīti ar biznesa risku vai ir uzņemtas saistības. Dibināt atsevišķus uzņēmumus kādam konkrētam projektam ir samērā ierasta prakse," uzskata SIA "Ernst & Young Baltic" partneris Baltijā Guntars Krols.

Uz jautājumu, vai Valsts ieņēmumu dienests (VID) pievērš uzmanību tam, cik daudz valdēs vai cik daudz uzņēmumu pieder vienam cilvēkam, iestādes sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice - Mamaja laikrakstam atbildējusi, ka VID kompetencē nav uzņēmumu pārvaldības vērtēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!