Foto: Shutterstock

Iegādājoties vienu no lielākajiem alkohola ražotājiem Igaunijā - "Remedia" - Baltijas reģiona lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs, izplatītājs, loģistikas nodrošinātājs un mazumtirgotājs "Amber Beverage Group" ir strauji palielinājis savu ietekmi Igaunijas alkohola tirgū, kļūstot par būtisku tirgus spēlētāju, informēja "Amber Beverage Group".

"Lai gan Igaunijas alkoholisko dzērienu nozare šobrīd piedzīvo ļoti sarežģītu laiku, apvienojoties ar "Remedia", esam dubultojuši savas tirgus daļas un kļuvuši par nopietnākiem nozares dalībniekiem," sacīja "Amber Beverage Group" un "Remedia" valdes loceklis Pāvels Fiļipovs.

Viņš informēja, ka pievienojot "Remedia" ražotni pašreizējām rūpnīcām Latvijā, Meksikā un Krievijā, "Amber Beverage Group" varēs kāpināt ražošanas kapacitāti un piedāvāt vēl plašāku ražošanas pakalpojumu klāstu visiem pašreizējiem un potenciālajiem klientiem.

Pašreiz "Amber Beverage Group" portfelī atrodami vairāk nekā 130 dažādi alkoholisko dzērienu zīmoli, kuriem pievienosies arī Igaunijas tirgū atpazīstamie zīmoli, tādi kā "Ston Vodka", "Reval Gin", "Kiiu Torn", "Saare Gin", "Urdimeister", "Talu Viin", "Kapteini Viin" un citi. Stiprinot grupas importēto zīmolu portfeli, tiem pievienosies tādi dzērienu zīmoli kā "Carskaja Vodka", "Zverj Vodka", "Sjabri" vodka, "Hutorskaja Vodka", "HARDY" konjaks, "Barclays" viskijs, "Domaine Bousquet" vīni un citi.

""Amber Beverage Group" un "Remedia" pārdošanas un mārketinga resursi ir ievērības cienīgi. Tāpat ir novērojama pozitīva grupas pārstāvēto dzērienu zīmolu attīstība vairāk nekā 170 eksporta tirgos, tādēļ arī citiem tirgus spēlētajiem piedāvājam zīmolu izplatīšanu Baltijas līmenī," piebilda Fiļipovs.

"Remedia" ir trešais lielākais alkohola ražotājs Igaunijā un bija pirmais privātais uzņēmums pēc valsts neatkarības atgūšanas, kas saņēma licenci ražot alkoholiskos dzērienus. Uzņēmums nesen saņēmis aizsargājamas zīmes statusa atzinumu Eiropas Savienībā zīmolam "Estonian Vodka". Šobrīd uzņēmuma produktu portfeli veido dažādi degvīni, džini, liķieri, krēma un olu liķieri.

"Amber Beverage Group" ir izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir kompānija "Amber Beverage Group Holding S.ar.l.".

"Amber Beverage Group" nodrošina eksportu vidēji uz 170 tirgiem pasaulē, tai kopumā piederošo zīmolu skaits pārsniedz 130. Grupas apgrozījums pagājušajā gadā bija 257 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!