Foto: LETA
Jelgavas autobusu ražotāja AS "Amo Plant" gatavojas piedāvāt autobusus Voroņežas apgabalam Krievijā, informēja "Amo Plant".

Šā gada 14.novembrī "Amo Plant" kopā ar SIA "Amo Bus" (Krievija) organizē Latvijā ražotā pilsētas autobusa "Amo Plant Ambassador SB 200" prezentāciju Voroņežas apgabala administrācijai un pilsētas mērijai. Ir ieplānotas un apstiprinātas tikšanās ar pilsētas mēru, Transporta un rūpniecības departamentu un autobusu parka pārstāvjiem, kā arī ar masu medijiem un mācību iestāžu pārstāvjiem.

Prezentācijas autobuss uz Voroņežu izbrauks otrdien, 5.novembrī, plkst.10 no Aviācijas ielas 72 Jelgavā.

Jaunais autobuss izbrauks Voroņežas ielās un apkalpos noteiktu autobusa maršrutu. "Amo Plant Ambassador SB 200" autobusu vadīs Voroņežas 3.autobusu parka šoferis, kurš Jelgavas rūpnīcā ir izgājis apmācības ciklu un ieguvis "Amo Plant" sertifikātu Latvijā. Pēc autobusa ekspluatācijas īpašību novērtēšanas tiks pieņemts lēmums par jaunu autobusu integrēšanu Voroņežas sabiedriskā transporta sistēmā.

Uzņēmums "Amo Plant" izrāda iniciatīvu līdzdarboties mūsdienīgas sabiedriskā transporta sistēmas veidošanā Voroņežas apgabalā, pamatojoties uz kompleksu pasažieru pārvadājumu pieeju, orientētu uz kvalitāti un pakalpojumu drošību. Jaunie autobusi ir konkurētspējīgi, jo tiek izmantotas progresīvas tehnoloģijas, tādejādi sasniedzot ievērojamu degvielas ekonomiju un zemas ekspluatācijas izmaksas.

Jelgavas rūpnīcā tika radīts unikāls prezentācijas autobuss kas piedāvā iepazīties ar inovatīvākajām un efektīvākajām tehnoloģijām sabiedriskā transporta jomā. Prezentācijas autobuss ir aprīkots ar "Wi-Fi","Iris Irma Matrix" pasažieru uzskaites sistēmu, "Nordeka" sistēmu (bezskaidras naudas maksājumi, ieskaitot atlaides), R2P video novērošanas sistēmu, video ierakstīšanu, atpakaļskata kameru, "Mapon" degvielas uzraudzības iekārtu, atrašanās vietas noteicēju, video un audio reklāmas aprīkojumu, kā arī "Mobitec" informācijas sistēmu pasažieriem audio un vizuālā formā.

"Amo Plant" piedāvā Voroņežai principiāli jaunu kompleksu pieeju pasažieru pārvadājumiem, kas iekļauj mūsdienīgu sabiedriskā transporta vizuālo noformējumu, efektīvas, ātras tehniskās apkopes, kā arī autobusu vadītāju ētikas un braukšanas drošības augstu standartu ievērošanu, informē "Amo Plant".

Jelgavā ražotie zemās grīdas autobusi, kuri aprīkoti ar gaisa kondicionēšanas iekārtu un pielāgoti personu ar īpašajām vajadzībām pārvadāšanai, veiksmīgi ir izturējuši testus Maskavā. Tie ir jaunās paaudzes pilsētas autobusi ar zemo iekāpšanu un zemo grīdu. Pateicoties autobusa vieglajai konstrukcijai, tam ir būtiskas priekšrocības, kā, piemēram, ekonomisks degvielas patēriņš. Kā apstiprinājās Maskavas praksē, autobusi ir ļoti ekonomiski, komfortabli, izturīgi un mūsdienīgi pilsētas autobusi, informē "Amo Plant".

"Amo Plant" pērn strādāja ar 4 052 486 latu apgrozījumu un cieta 2 011 566 latu zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums patlaban ir piegādājis 41 "Ambassador" autobusu Jelgavas autobusu parkam, Jelgavā ražotie autobusi kursē arī Jūrmalā.

Kopējais investīciju apjoms "Amo Plant" ražotnē patlaban ir ap 30 miljoniem eiro (21 miljonu latu). Rūpnīcā patlaban strādā 62 darbinieki.

"Amo Plant" ir dibināts 2005.gadā. Uzņēmuma akcionāri ir Maskavas vadība (92,6%), AS "AMO ZIL" (4,4%), Jelgavas dome (2,6%) un AS "Ferrus" (0,3%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!