Foto: LETA

Trešdien, 22.oktobrī, Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU Group) padome par jauno valdes priekšsēdētāju apstiprināja Bogdanu Benčaku, kurš kopš 1999.gada strādā Polijas apdrošinātāja PZU grupā, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Benčaks PZU grupā patlaban pilda ārvalstu biznesa attīstības departamenta direktora pienākumus, kā arī ir atbildīgs par PZU grupas filiālēm Lietuvā, Ukrainā un nu arī Latvijā.

Benčaks uzsver, ka ir lepns pievienoties pieredzējušu profesionāļu komandai un Latvijā lielākajai apdrošināšanas sabiedrībai. „Mūsu galvenais mērķis ir saglabāt veiksmīgās „Balta" tradīcijas kā tirgus līderim un turpināt „audzēt" tirgus daļu, kā arī saglabāt labo praksi korporatīvās sociālās atbildības jomā," norāda Benčaks.

PZU grupai attīstoties Baltijas valstīs, tiek īstenota jauna paplašināšanās stratēģija, tādēļ 22.oktobrī Latvijas Finanšu un tirgus kapitāla komisija ir apstiprinājusi „Baltas" padomes ieceltos jaunus apdrošināšanas kompānijas valdes locekļus - valdes priekšsēdētāju Benčaku, kā arī par finanšu sfēru atbildīgo valdes locekli Rafalu Ribkovsku.

14.oktobrī no valdes locekļu amatiem atkāpās Sandis Šteins, Līga Abramoviča, Jozas Buitkus, kā arī Marciks Pjotrs Huberts. Šteins, Huberts un Buitkus darbu „Balta" neturpina, bet Abramoviča turpinās pildīt finanšu direktores pienākumus. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!