Foto: LETA
AS "Latvijas Finieris" mazo akcionāru apvienotājs Armands Apfelbaums cer trīs mēnešu laikā izveidot vērā ņemamu akciju paketi, pēc tam izvērtējot nākotnes darbības perspektīvas, sacīja Apfelbaums un finanšu un investīciju konsultāciju kompānijas SIA "DB & Partners" valdes loceklis Olafs Švanks.

Apfelbaums uzsver, ka akcionāri šo trīs mēnešu laikā neko nemaksās darījuma partneriem, "DB Partners" un zvērinātu advokātu birojam "BDO Zelmenis&Liberte". "Neviens nav pareģis, iespējams, ka darījums arī neizdosies," piebilst Apfelbaums.

Viņš norāda, ka ir saņēmis vairāku desmitu akcionāru interesi par apvienošanos. "Galīgais akcionāru saraksts vēl nav izveidots - to ir mazāk nekā simts un vairāk nekā desmit. Patlaban izveidotā akciju pakete ir mazāka par 5%," sacīja akcionārs.

Pēc Apfelbauma teiktā, pārējie iesaistītie akcionāri izvēlējušies vērsties tieši pie Apfelbauma viņa pieredzes dēļ, jau iepriekš pārdodot "Latvijas Finiera" akcijas.

"Dzīve piespieda kā vienam no pirmajiem savas "Latvijas Finiera" akcijas pārdot. Pārdevu piecas akcijas par cenu, kas ir virs pašreizējā nomināla esošajiem akcionāriem. Šis bija precedents, kad kāds pārdeva "Latvijas Finiera" akcijas, tāpēc arī akcionāri to novērtē," komentē Apfelbaums.

Tāpat viņš atzīst, ka partnerus potenciālajam darījumam izvēlējies caur pazīšanos.

""Firma "DB & Partners" nav tika liela un pazīstama kā citas jomā strādājošās. Taču šajā jomā ļoti svarīga ir reputācija un klientu loks, kuri paliek apmierināti ar to, ko mēs darām. Zināmā mērā, pateicoties medijiem, esam kļuvuši atpazīstamāki," klāsta Švanks.

Jau ziņots, ka Krievijas konkurējošais saplākšņa ražotājs "Sveza" 15.oktobrī masu medijos publicēja oferti "Latvijas Finiera" akcionāriem, kurā piedāvā 10 000 latu par vienu parasto vārda akciju ar balsstiesībām un 1000 latu par vienu akciju ar balsstiesību ierobežojumiem.

"Sveza" ir 1997.gadā Krievijā dibināta kokapstrādes kompānija, kas Eiropā ieņem līderpozīcijas bērza finiera ražošanā. Patlaban uzņēmuma tirgus daļa Eiropas tirgos esot 20%, taču uzņēmums izvirzījis mērķi līdz 2020.gadam kļūt par līderi pasaules kokrūpniecības tirgos. Uzņēmuma astoņās rūpnīcās strādā 6000 darbinieku.

"Latvijas Finiera" gada pārskats liecina, ka kompānijas kopējais pamatkapitāls ir 40,45 miljoni latu, ko veido 7242 akcijas. Tostarp ir 3364 akcijas ar nominālvērtību 10 000 latu ar balsstiesībām un garantētu dividendi, 338 ir personāla akcijas arī ar nominālvērtību 10 000 latu, bet bez balsstiesībām un ar garantētu dividendi, 3059 akcijas ir ar nominālvērtību 1000 latu, kurām ir ierobežotas balsstiesības ar garantētu dividendi, bet 482 akcijas ir priekšrocību akcijas nominālvērtība 1000 latu, kurām nav balsstiesību, bet ir garantētas dividendes.

Pērn "Latvijas Finieris" strādāja ar 69,1 miljona latu apgrozījumu un 5,73 miljonu latu zaudējumiem. "Latvijas Finieris" dibināts 1992.gada 2.oktobrī. Tās dibinātāji ir "Latvijas Finiera" ražošanas apvienības darbinieki - 209 fiziskas personas no trijām saplākšņa ražošanas rūpnīcām - "Lignums", "Latvijas bērzs" un "Furnieris", kuru apgrozījums tolaik bija 9,2 miljoni latu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!