Foto: LETA
SIA "Autonams" izplatītā informācija par to, ka SIA "GSM Apsardze" nodarbojas ar ļaunprātīgu uzņēmuma sagrābšanu, ir ne tikai apmelojoša, bet arī neatbilst patiesībai, apgalvo "GSM Apsardzes" pārstāvji.

Kompānijas sabiedrisko attiecību konsultante Inese Lukaševska norāda, ka "Autonams" cieš finansiālas grūtības un laikus nevar norēķināties par pakalpojumiem. Cita starpā tā parāds "GSM Apsardzei" ir vairāk nekā 85 tūkstoši eiro.

"GSM Apsardze" grasās vērsties tiesā ar prasību piedzīt šos līdzekļus no "Autonama".
"31.maijā "Autonams" saviem klientiem izplatīja informāciju, ka turpmāk tiks piedāvāta jauna programmatūras iespēja, lai gan informāciju par to, ka klientiem ir iespējams izmantot arī veco programmatūra, līdz galam netika izrunāts. "Autonams" savus klientus vienkārši nolika fakta priekšā. Savukārt mēs kā sadarbības partneri un pakalpojuma sniedzēji, pat netikām brīdināti ka tiks mainīta programmatūra, lai gan tā ir tikai normāla biznesa prakse, ka servisa sniedzējs, kā minimums pirms šādām darbībām tiek informēts," skaidro "GSM Apsardzes" pārstāvis Jurijs Kleins.

"Taču "Autonams" ne tikai neinformēja mūs par šādām izmaiņām, noklusēja informāciju no klientiem par pakalpojuma izvēles iespējām, bet jau 31.maijā izdzēsa visus klientu datus no "GSM apsardze" servera, iepriekš par to nebrīdinot uzņēmumu, tikai pēc vairākām dienām atsūtot paziņojumu, ka sadarbība tiek lauzta. Lai gan uz to mirkli, "Autonams" jau bija parādā desmitiem tūkstošu eiro, kurus mēs līdz šim neesam saņēmuši, lai gan no klientiem "Autonams" naudu ir iekasējis. Šādā veidā būtiski tika ierobežota klienta brīva izvēle, kādus pakalpojumus viņi vēlas iepirkt, kas ir pretrunā ar patērētāju tiesībām un ir izraisījis lielu pretreakciju klientu vidū", uzsver Kleins.

Tāpat uzņēmums norāda, ka nav pieņemami arī izskanējušie apvainojumi par SIA "Autonams" datu bāzes negodprātīgu izmatošanu.

Kleins norāda, ka "GSM apsardze" ir iepirkusi klientu datu bāzi no CSDD, ko var darīt jebkurš uzņēmums.

"Delfi" jau vēstīja, ka auto pretaizdzīšanas sistēmu ražotājs SIA "Autonams" paziņojis par vēršanos tiesā pret apsardzes kompāniju SIA "GSM Apsardze" par negodīgu konkurenci un zīmola nelikumīgu izmantošanu, kā arī par nekvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanu, iepriekš informēja uzņēmuma valdes loceklis Edvīns Panders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!