Foto: DELFI

Rīgā apturēti daudzfunkcionālā kompleksa "Z-Towers" būvniecības darbi, portālam "Delfi" apstiprināja projekta ģenerāluzņēmēja "Merks" mārketinga un komunikāciju vadītāja Liene Meklere-Kutsare.

"Būvdarbi objektā "Z-towers" šobrīd ir apturēti, bet ne pārtraukti. Šis ir privāts pasūtītājs un līguma konfidencialitātes dēļ plašāku informāciju par to jums sniegt nevaru, bet varu apliecināt, ka "Merks" kā ģenerāluzņēmējs "Z-towers" objektā ir pildījis un pildīs visas savas saistības un veiks visus norēķinus ar apakšuzņēmējiem par objektā paveiktajiem darbiem saskaņā ar noslēgtajiem sadarbības līgumiem. Jautājumu gadījumā aicinām sadarbības partnerus sazināties ar mums," sacīja uzņēmuma pārstāve.

Uzņēmuma AS "Towers Construction Management" pārstāve Iveta Zeltiņa portālam "Delfi" apstiprināja kompleksa "Z-Towers" būvniecības darbu apturēšanu, sakot, ka ģenerāluzņēmējs – būvfirma "Merks" – 7. jūnijā ir uz laiku apturējis dažu piesaistīto apakšuzņēmēju darbus objektā.

Taču kopējā projekta būvniecība nav pārtraukta, jo darbus turpina citi sadarbības uzņēmumi. Situācija tiks atrisināta tuvākajā laikā, solīja Zeltiņa.

Trešdien, 6. jūnijā, LTV7 vēstīja, ka to, ka vērienīgajā objektā nekādi darbi patlaban nenotiks, celtnieki uzzināja vien trešdien no rīta, kad ieradās darbā.

"Delfi" jau ziņoja, ka tieši pirms gada, nekustamā īpašuma attīstītāja "Towers Construction Management" noslēdza līgumu ar būvfirmu "Merks" par daudzfunkcionālā kompleksa "Z-Towers" būvniecības pēdējā posma veikšanu, kompleksa labiekārtošanu un objekta nodošanu ekspluatācijā.

Līgumā minētā summa bija 36 miljoni eiro, bet kopējais investīciju apjoms tika lēsts ap 200 miljoniem eiro. Tika uzsvērts, ka "Z-Towers", kas atrodas Rīgā, Raņķa dambī 30, būs lielākais daudzfunkcionālais projekts Latvijā un tā nodošana ekspluatācijā bija paredzēta 2018. gada otrajā pusē.

"Merks" uzņēmās Ziemeļu torņa dzīvojamās platības apjoma būvi ar 197 dzīvokļiem, kā arī Dienvidu torņa biroju un komercplatību 22 500 kvadrātmetru platībā, kā arī izbūves darbus un teritorijā esošās parku platības labiekārtošanu. Plānots, ka kompleksa klientiem un viesiem tiks piedāvāti dažāda veida ēdināšanas un cita veida pakalpojumi, tajā skaitā fitnesa klubs ar 25 metrus garu peldbaseinu. Kompleksā ietilps arī pazemes autostāvvieta ar vietām 650 automašīnām.

Augstceltņu projekta pirmā posma darbus - pazemes daļas un nulles cikla izbūvi - veica Austrijas kompānija "Strabag", bet kā projekta attīstītājs darbojās SIA "Z Towers". Gan šis uzņēmums, gan "Towers Construction Management" pieder ar starptautisko kompāniju "SPI Group" saistītiem uzņēmumiem. "Z-Towers" kompleksa apdares darbus veica "RERE grupa", liecina LETA arhīvs.
"SPI Group" ir starptautisks uzņēmums, kas pieder Krievijas multimiljonāram Jurijam Šefleram un darbojas daudzās Eiropas valstīs. Grupas sastāvā ietilpst arī "Latvijas balzams". "Towers Construction Management" reģistrēta 2010. gada 3. martā, un tā vienīgā īpašniece ir "SPI RE Holdings S.a.r.I.", liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!