Foto: Shutterstock

Liepājas tiesa otrdien pasludinājusi SIA "Riepu bloki" maksātnespēju, informēja tiesas pārstāve Velga Lūka.

Maksātnespējas pieteikumu bija iesniedzis pats uzņēmums, norādot, ka tam izveidojušies nodokļu parādi vairāk nekā 13 miljoni eiro apmērā, bet "Riepu bloku" pašu līdzekļi ir 22 700 eiro.

Tiesa par "Riepu bloku" maksātnespējas procesa administratoru iecēlusi Haraldu Velmeru.

Valsts vides dienests iepriekš pārtrauca līgumu ar uzņēmumu "Riepu bloki", kas Starta ielā, Rīgā, bija uzkrājis tonnām riepu, kā arī aprēķināja uzņēmumam sodu 12,9 miljonu eiro apmērā par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu.

"Riepu bloku" pārstāvis Grūbe arī iepriekš sacīja, ka sākotnēji noteiktā soda nauda 1500 un 5000 eiro apmērā nepalīdzot risināt jautājumu, ko iesākt ar uzkrātajām riepām. Viņš arī uzsvēra, ka papildus piespiedu naudas piemērošanas gadījumā uzņēmums pieprasīs pasludināt maksātnespēju.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Riepu bloki" 2016.gadā strādāja ar apgrozījumu 222 469 eiro un zaudējumiem 31 441 eiro apmērā. Dati par 2017.gadu patlaban vēl nav pieejami. Uzņēmumam uz 7.decembri bija izveidojušies nodokļu parādi 13,27 miljonu eiro apmērā.

"Riepu bloki", kura pamatkapitāls ir nepilni 57 000 eiro, pilnībā pieder uzņēmumam "Eko alternatīva", no kura 51% pieder Aivaram Dronkam, pa 16% - Ernestam Skopānam un Ilgonim Ragam, 10% - Mārim Mežapuķem, bet 7% - Markam Baltkalnam. Šis uzņēmums pērn strādājis bez apgrozījuma un ar nepilnu 5000 eiro zaudējumiem.

"Riepu bloku" juridiskā adrese ir Grobiņas novada Ķīvītēs, kur atrodas sadzīves atkritumu poligons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!