Foto: PantherMedia/Scanpix
Ar augsto un intelektuālo tehnoloģiju ražotājas AS "HansaMatrix" akcijām to pirmajā kotēšanas dienā veikti deviņi darījumi par kopumā 7811,7 eiro, liecina tirdzniecības dati.

Deviņos darījumos tika pārdotas 1108 akcijas. Dienas noslēgumā vienas akcijas cena sasniedza 7,25 eiro.

Kā ziņots, "HansaMatrix" akciju kotācija biržā tiek sākta pēc uzņēmuma akciju privātā piedāvājuma dažādiem investoriem, tostarp vairākiem Baltijas pensiju fondiem. Pēc akciju privātā piedāvājuma "HansaMatrix" akciju kapitāls sastāv no 1 829 381 uzrādītāja akcijas, vienas akcijas nominālā vērtība ir viens eiro. Visas akcijas tiek iekļautas "Nasdaq Baltijas" Oficiālajā sarakstā.

"HansaMatrix" akciju iekļaušana biržā ir būtisks notikums, jo tas ir pirmais jaunais uzņēmums ar akciju kotēšanu "Nasdaq Riga" fondu biržā kopš 2004.gada.

Patlaban "HansaMatrix" nesasniedz biržas noteikumos paredzēto akciju skaita brīvā publiskā apgrozībā līmeni. Taču, balstoties uz "HansaMatrix" sniegto informāciju par plāniem attiecībā uz akciju skaita brīvā publiskā apgrozībā palielināšanu, kā arī "HansaMatrix" noslēgto līgumu par tirgus uzturēšanu ar uzņēmuma akcijām, "Nasdaq Riga" piemērojusi izņēmumu un nolēmusi iekļaut akcijas Biržas Oficiālajā sarakstā. Ja 12 mēnešu laikā publiskajā apgrozībā esošais akciju skaits neatbildīs prasībām, biržai būs tiesības lemt par akciju pārcelšanu uz Otro sarakstu.

"HansaMatrix" apgrozījums pērn sasniedza 13,47 miljonus eiro, un tas ir par 26% vairāk nekā 2014.gadā. Uzņēmums pērn guva 1,48 miljonu eiro peļņu iepretim 2014.gadā ciestajiem 1,94 miljonu eiro zaudējumiem.

Lielākie "HansaMatrix" akcionāri ir Ilmāram Osmanim pilnībā piederošais uzņēmums "Macro Rīga" ar 64,83% no pamatkapitāla, komandītsabiedrība "FlyCap Investment Fund I AIF" ar 22,08%, "Swedbank" pensiju fondi ar 6,42%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!