Foto: DELFI

Ministru kabinets otrdien, 3. jūnijā, nolēma atbalstīt likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" paredzētās nodokļu atlaides SIA "Baltic New Technologies" lielo ieguldījumu projektam.

Projekts, kuru satiksmes ministrs Anrijs Matīss ( V) raksturo kā vērienīgāko investīciju projektu, kāds īstenots Latvijas ostās, paredz investēt 420 miljonus eiro naftas ķīmijas rūpnīcā, kas atradīsies Ventspilī.

Atbilstoši valdībā lemtajam, Satiksmes ministrijai vēl šomēnes jāiesniedz par Eiropas Komisijai paziņojumu par nodokļu atlaižu piešķiršanu minētajam projektam. Paša projekta īstenošana tiks uzsākta pēc tam, kad būs saņemts Eiropas Komisijas lēmums par plānotā valsts atbalsta, tas ir, nodokļu atlaides, atbilstību līgumam par Eiropas Savienības darbību.

Satiksmes ministrijas aplēses liecina, ka, pamatojoties uz likumu, projekta īstenotāji par 420 miljonus eiro lielām investīcijām būs tiesīgi saņemt tiešo nodokļu atvieglojumus 91,9 miljonu eiro apmēra.

"Ja šīs investīcijas netiks veiktas, protams, arī nekāds atbalsts netiks saņemts," valdības sēdē skaidroja Matīss, piebilstot, ka tik vērienīga investīciju projekta īstenošana noteikti kalpos par pozitīvu signālu arī citiem investoriem.

Līgums starp "Baltic New Technologies" un Ventspils brīvostas pārvaldi par naftas produktu vai ķīmijas ražotni Ventspils brīvostas teritorijā tika noslēgts pērnā gada 28. decembrī.

2014.un 2015.gadā plānots īstenot rūpnīcas projektēšanas un priekšizpētes darbus, bet 2016. gadā - uzsākt tās būvniecību, kas varētu tikt pabeigta 2018. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!