Foto: EPA/Scanpix/LETA

Februāra izskaņā SIA "MMS Property Solutions", kas atbild par lielveikalu tīkla "Lidl" ienākšanu Latvijā, mainījusi nosaukumu uz "Lidl Latvija", kā arī uzņēmuma valdē iecēlusi trīs Lietuvas pilsoņus.

Izmaiņas Uzņēmumu reģistrā iesniegtas 16. februārī. Savukārt notārs tās apstiprinājis 28. februārī, kad mainīts nosaukums, valdes sastāvs un juridiskā adrese.

Zīmīgi, ka uzņēmums ar nosaukumu "Lidl Latvija" pie mums darbojās jau pirmajā "Lidl" mēģinājumā ienākt Latvijas tirgū. 2011. gadā šo uzņēmumu likvidēja, reorganizējot to vācu īpašnieces "CE – Beteiligungs-GmbH" sastāvā.

Piecus gadus vēlāk tapa firma "MMS Property Solutions", kas pieder tam pašam vācu uzņēmumam. "MMS Property Solutions" klusībā sāka iepirkt zemes gabalus un prasīt būvatļaujas vairāku tirdzniecības ēku jaunbūvei Rīgā, Liepājā un, iespējams, arī Jūrmalā.

Vēstīts, ka "Lidl" ir oficiāli apstiprinājis ienākšanu Latvijā. Kā noskaidroja portāls "Delfi", Rīgā pavisam tuvu konkurentiem taps vismaz trīs "Lidl" veikali, kā arī loģistikas centrs.

"MMS Property Solutions" valdes priekšsēdētājs līdz 28. februārim bija Mārtiņš Sprūdžs, bet darbos viņam palīdzēja Dainis Rikters un Igaunijas pilsonis Tarvo Kubja. Līdz ar nosaukumu mainījies arī valdes sastāvs, trijotnes vietā stājoties lietuviešiem Arūnam Dzikam, Mindaugam Falkauskam un valdes priekšsēdētājam Mariusam Kirbatam, kurš bija valdē arī 2011. gadā likvidētajā "Lidl Latvija".

Jauni "Lidl" darba sludinājumi parādās arī darba devēju un meklētāju portālā "cv.lv", kur darbam Rīgā meklē pārdošanas reģionālo vadītāju un jaunāko pārtikas iepirkumu vadītāju. Tapusi arī veikala lapa "Facebook", kur solīts, ka pirmais "Lidl" veikals Latvijā durvis vērs Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!