Foto: LETA
Par četriem miljoniem eiro atkārtoti mēģina pārdot iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim daļēji piederošā maksātnespējīgā uzņēmuma "BBF Consulting" viesnīcu "Days Hotel Riga Vef".

Kompānijas maksātnespējas administrators Valdis Ulmanis pastāstīja, ka par "Days Hotel Riga Vef" iegādi interesi izrādījuši vairāki pircēji, tostarp viens paudis gatavību viesnīcu iegādāties, bet prasīto summu vēl neesot iemaksājis.

Pēc Ulmaņa teiktā, šā gada 22.janvārī tika rīkota viesnīcas piespiedu izsole, bet tā nenotika, jo nebija pieteicies neviens pretendents. Ja neviens no interesi izrādījušiem pretendentiem viesnīcu neiegādāsies arī šoreiz, varētu notikt otra izsole.

Informācija datubāzē "Lursoft" liecina, ka "BBF Consulting" maksātnespējas process pasludināts 2013.gada 16.augustā pēc kompānijas "CS5" pieteikuma. Tolaik "BBF Consulting" bija nenokārtotas saistībās pret "CS5" 64,2 tūkstošu latu (91,3 tūkstošu eiro) apmērā.

"BBF Consulting" pieder vairākām Latvijas un Krievijas privātpersonām, tostarp 20% kompānijas kapitāldaļu pieder iekšlietu ministram Kozlovskim.

Uzņēmumi "BBF Consulting" un "CS5" ir saistīti. Mārtiņš Bute ir 20% kapitāldaļu turētājs kompānijā "BBF Consulting", vienlaikus esot "CS5" īpašnieka "Catering Service" vienīgais valdes loceklis. Savukārt 40% kapitāldaļu turētājs kompānijā "Catering Service" ir uzņēmums "Sunny", kura vienīgā valdes locekle un 30% kapitāldaļu turētāja ir Kristīne Kozlovska. Tostarp kompānijas "Sunny" pilnvarotā persona Aigars Siliņš pērn 21.janvārī piedalījies "BBF Consulting" kreditoru sapulcē, kura darba kārtībā bija jautājumi par mantas pārdošanas termiņa pagarināšanu un tiesiskās aizsardzības procesa iespējas apstiprināšanu.

"Lursoft" informācija par pēdējo "BBF Consulting" kreditoru sapulci, kas notika šogad 13.janvārī, liecina, ka kompānijas kreditoru ar balss tiesībām sastāvā ir uzņēmumi "Rīgas siltums" (1486 balsis) un "Laneta Limited" (3 072 932 balsis), kā arī Valsts ieņēmumu dienests (19 477 balsis). Savukārt "BBF Consulting" kreditori bez balss tiesībām ir Igors Kelims un "DNB banka", kurā reģistrētas vairākas "BBF Consulting" komercķīlas.

Attiecīgās kreditoru sapulces vienīgais darba kārtības jautājums bija speciālistu piesaiste maksātnespējas procesā. Sapulces protokols liecina, ka kreditori pilnvarojuši kompānijas maksātnespējas administratoru slēgt līgumu par speciālistu piesaiti potenciālo viesnīcas pircēju meklēšanā, paredzot veiksmes atlīdzību līdz 1,5% apmērā no summas, ja tā nav mazāka kā 3,96 miljoni eiro. Līguma slēgšana papildus saskaņojama ar nodrošināto kreditoru "DNB banka".

"BBF Consulting" Komercreģistrā iegrāmatots 2004.gadā. Tā apmaksātais pamatkapitāls ir 306,1 tūkstotis latu (435,5 tūkstoši eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!