Foto: LETA
No šodienas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "L&T" jaunais nosaukums ir SIA "Clean R", informēja SIA "Clean R" (iepriekš "L&T") valdes priekšsēdētāja Ieva Jansone.

Kā pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Guntars Kokorevičs, mērķis ir konsolidēt enerģētikas un vides pakalpojumu nozares normālā, saprotamā holdingā, kur katrs zina savu vietu.

"Nekas fundamentālā līmenī izmainīts netiks, uzņēmums "L&T" bija sakārtots jau tad, kad to nopirkām, te ir tikai iespēja audzēt pakalpojumus," skaidro Kokorevičs.

Iepriekš intervijā Kokorevičs atklāja, ka "L&T" netiks sadalīts, iespējams, holdingā būs jauna struktūrvienība, kuras bizness daļēji ir gan "L&T", gan "Enerģijas risinājumu.LV" pakalpojumu klāstā, beigās būs viens liels, nopietns pakalpojums.

"Neesmu nācis, lai kaut ko jauktu, brucinātu vai mainītu, uzlabot - jā. Piemēram, "Vides pakalpojumu grupa" (VPG) bija ārkārtīgi spēcīga āra uzkopšanas darbos, bet "L&T" ir spēcīgs iekštelpu uzkopšanā," skaidroja Kokorevičs, piebilstot, ka tas nozīmē, ka "L&T" sāks piedāvāt arī to, ko iepriekš piedāvāja VPG.

"Beigās būs viens liels, nopietns pakalpojums. Te ir tikai iespēja audzēt šos pakalpojumus, neko neizmainot fundamentālā līmenī. Būsim spējīgi lielajiem komercklientiem nodrošināt universālu pakalpojumu klāstu. Tā būs nebijusi pieeja Latvijas vides pakalpojumu biznesā," teica Kokorevičs.

Kā ziņots, Konkurences padome janvāra vidū atļāva Kokorevičam pilnībā piederošajai SIA "Enerģijas risinājumi" pārņemt siltumapgādes uzņēmumu SIA "Dalkia Latvia" no Francijas "Dalkia Group". 10.decembra "Dalkia Latvia" mainīts nosaukums, un tagad tas ir "Enerģijas risinājumi.LV".

"L&T" pieder 100% Kokoreviča īpašumā esošam uzņēmumam "Bioinvest".

2012.gada maijā Kokorevičs izpirka ar Šķēles biznesu saistīto "Veolia vides servisu" (patlaban "Vides pakalpojumu grupa"), kuru šā gada februāra beigās iegādājās atkritumu apsaimniekotāja SIA "Zaļā josta". SIA "Vides pakalpojumu grupa" vienīgā īpašniece pirms darījuma bija SIA "Bioinvest", savukārt šī uzņēmuma 90% daļu pastarpināti piederēja Kokorevičam, bet 10% - Šķēles ģimenei ar partneriem. 2014.gada 4.martā Kokorevičs iegādājās arī atlikušos 10% no Šķēles biznesa.

Kad tika pārdota "Vides pakalpojumu grupa", šī gada 3.martā uzņēmums "Bioinvest" iegādājās 100% kapitāla daļu Latvijas atkritumu apsaimniekošanas nozares līdera "L&T" no Somijas sadzīves un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas un profesionālās tīrīšanas uzņēmuma "Lassila&Tikanoja". "L&T" 100% pieder Kokorevičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!