Foto: Publicitātes foto

No 1. septembra apmeklētājiem atkal ir atvērts Aerodium vēja tunelis Siguldā, kas kopš gada sākuma tika rekonstruēts, jo iepriekšējais vēja tunelis tika pārdots Dubaijas šeiham, informē Aerodium pārstāve Liga Gablika. Jaunais tunelis izmaksājis aptuveni pusmiljonu eiro.


"Janvārī izīrējām iepriekšējo Siguldas Aerodium vēja tuneli Bahreinas avio šovam. Tur to noskatīja un iegādājās Dubaijas šeihs Mohameds bin Rašids al Maktūms, un šobrīd tas tiek izmantots izpletņlēcēju bāzē "Skydive Dubai". Kopš brīža, kad vēja tunelis tika pārdots, uzsākām jaunā vēja tuneļa modeļa izstrādi un ražošanu. Jaunais vēja tunelis "O2 Silence" ir pasaulē pirmais šāda veida tunelis, un tas ir ievērojams ar to, ka ir klusāks, ātrāks un vēl drošāks klientiem, salīdzinot ar citiem atvērtā tipa tuneļiem. Šāda vēja tuneļa izveidē mēs investējām ap pusmiljonu eiro," Ivars Beitāns, SIA "AERODIUM Technologies" valdes priekšsēdētājs.

Vēja tuneļa ātrums nodrošinās iespēju vēja tunelī trenēties profesionālajiem lidotājiem un izpletņlēcējiem, kā arī daudz baudāmāks lidojums būs klientiem ar svaru virs 130 kilogramiem.

I. Beitāns informē arī, ka "jaunais vēja tuneļa modelis uzņēmumam pavērs plašākas iespējas iekarot starptautisko tirgu. Šāda veida vēja tuneli daudz biežāk varēs izmantot lidošanas šovos pilsētu centros, klientu apkalpošanai publiskās vietās. Novembrī jaunā vēja tuneļa iekārtas koncepts tiks prezentēts vienā no lielākajām atrakciju izstādēm ASV. Jau šobrīd ir vairāki potenciālie klienti, kuri vēlas iegādāties šāda veida iekārtu. "

Vēja tunelis būs atvērts katru dienu līdz siltās sezonas beigām – 31. oktobrim.

SIA "AERODIUM Technologies" pašlaik strādājot arī pie jauniem projektiem Ķīnā, Ukrainā, Dienvidkorejā, Slovēnijā, Peru, Argentīnā, Taizemē u.c.

Aerodium ir pasaulē pazīstams Latvijas vēja tuneļu izgatavošanas un apsaimniekošanas zīmols. Aerodium izveidotājs ir ekstrēmo sporta veidu entuziasts Ivars Beitāns. Aerodium gaisa lidotāji kā šova sastāvdaļa piedalījās Turīnas ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā 2006.gadā. Aerodium vēja tunelis arī bija viens no Latvijas eksponātiem Pasaules izstādē "Expo" Šanhajā 2010.gadā, kur Aerodium iekļuva publiskā skandālā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!