Foto: Privātais arhīvs
Automašīnu tirgotājs "Domenikss" pērn strādāja ar 41,66 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,6% mazāk nekā 2013.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un bija 570,8 tūkstoši eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats.

"Domenikss" vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma kritums 2014.gadā galvenokārt skaidrojams ar ģeopolitiskās situācijas neskaidrību Krievijas tirgū. "2014.gadā sabiedrība intensīvi strādāja pie servisa pakalpojumu un rezerves daļu tirdzniecības attīstīšanas," atzīmē kompānijā.

Finanšu pārskats liecina, ka uzņēmums pērn lielākos ienākumus - 29,561 miljonus eiro - nopelnījis ar vieglo, apvidus automašīnu un komerctransporta pārdošanu, un tas ir par 9,9% mazāk nekā 2013.gadā.

Nākotnē kompānija plāno turpināt attīstīt pozīcijas Latvijas tirgū. "2014. un 2015. pārskata gadā uzņēmuma vadība lielu vērību pievērsīs augstas kvalitātes pakalpojumu nodrošināšanai, efektīvai mazumtirdzniecības attīstīšanai un turpmākai uzņēmuma darbības attīstīšanai un efektivizēšanai," norāda "Domenikss" vadība.

Tāpat 2015.gadā plānoti jauni produkti un inovācijas, kā arī jauni standarti "Mercedes" automašīnām, liekot uzsvaru uz drošību un vides aizsardzību. Savukārt pēcpārdošanas segmentā, ņemot vērā autoparka vispārējo novecošanos, kompānija plāno piedāvāt speciālas cenas un oficiālā dīlera servisa piedāvātās garantijas un kvalitātes priekšrocības.

Pēc "Domenikss" vadības paustā, ir veikti visi priekšdarbi, lai līdz ar tirgus pieprasījuma kāpumu, aktivizētos uzņēmuma darbība un tas spētu apmierināt klientu pieprasījumu, attīstīšot preču un pakalpojumu pārdošanu.

2013.gadā "Domenikss" strādāja ar 45,557 miljonu eiro apgrozījumu un 56,1 tūkstoša eiro peļņu.

"Domenikss" grupā ietilpst "Domenikss", kas ir "Daimler AG" ģenerālpārstāvis Latvijā un nodarbojas ar "Mercedes-Benz" vieglo un apvidus automobiļu, pasažieru un kravas mikroautobusu, autobusu un kravas automobiļu tirdzniecību. "Domenikss" ir arī autorizēts "Fuso" ģenerālpārstāvis Latvijā, kas nodarbojas ar kravas automobiļu "Fuso Canter" tirdzniecību, kā arī oriģinālo "Mercedes-Benz", "Fuso" rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumu sniegšanu.

Kompānijas vienīgā īpašniece ir Benita Sadauska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!