Foto: AFP/Scanpix

Valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) ierosinājumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu SIA "Avoti SWF" iecerētajai koksnes granulu ražotnei, informēja EM.

Eksperimentālas granulu ražotnes izveidē uzņēmums plāno investēt 12,55 miljonus eiro, kas nozīmē, ka pēc projekta īstenošanas "Avoti SWF" būs tiesības piemērot UIN atlaidi 3,14 miljonu eiro apmērā.

"Investīciju projekta īstenošana uzņēmumam ļaus ieviest ražošanā augstvērtīgas koksnes granulas, kas tiks ražotas no kokapstrādes ražošanas atgriezumiem un mazvērtīgas koksnes, iegūstot produktu ar lielu pievienoto vērtību un eksporta potenciālu," klāsta ministrijā.

SIA „Avoti SWF" ir dibināts 1994. gadā un atrodas Gulbenes novadā. Uzņēmums ir viens no lielākajiem masīvkoka mēbeļu ražošanas uzņēmumiem Baltijā, kopš 1998. gada tas sadarbojas arī ar "Ikea Supply AG".

SIA "Avoti SWF" ir 29. projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis. UIN atlaides lielajiem investīciju projektiem tika ieviestas 2011. gadā ar mērķi veicināt ekonomikas ātrāku atveseļošanu, piesaistot Latvijai lielās investīcijas ražošanas, informācijas un telekomunikāciju, kā arī loģistikas sektoros.

Ministru kabinetā līdz šim atbalstīti AS "Dobeles dzirnavnieks", SIA "Baltic Crystal", AS "Tērvetes AL", SIA "AKG Thermotechnik Lettland", SIA "Metalleks", SIA "L-Ekspresis", AS "Olainfarm", AS "Latvijas Mobilais telefons", SIA "Staburadze", AS "Stora Enso Latvija", AS "Latvijas Finieris", SIA "Bite Latvija", SIA "Kronospan Riga", kā arī SIA "Cross Timber Systems", SIA "Livonia Print", SIA "Plantos" un AS "Rīgas piena kombināts" projekti.

Tāpat atbalstu guvuši AS "Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca", SIA "PNB Print", SIA "Adugs", SIA "Alfa Agro", SIA "Cotton Club Liepāja", SIA "Tecnopali North Europe", AS "Valmieras stikla šķiedra", AS "Putnu fabrika Ķekava", kā arī SIA "Broceni Pellets" un SIA "Stiga RM" projekti.

Saskaņā ar noteikumiem uz UIN atlaidi var pretendēt uzņēmumi, kuri plāno piecu gadu laikā veikt investīcijas ražošanas iekārtās un ražošanas ēku izbūvē vai rekonstrukcijā apstrādes rūpniecības, datorprogrammēšanas, telekomunikācijas, uzglabāšanas un transporta palīgdarbību nozarēs ne mazāk kā 10 miljonu eiro apmērā.

Likums paredz piemērot UIN atlaidi 25% apmērā, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 50 miljoniem eiro, vai 15% apmērā, ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir no 50 miljoniem eiro līdz 100 miljoniem eiro.

UIN atlaidi var saņemt pēc projekta īstenošanas. Lēmumu par tiesībām piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi pieņem valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!