Foto: morgueFile

Ar Finanšu ministrijas (FM) un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) akceptu tā dēvētajā baltajā sarakstā iekļauti jau 24 uzņēmumi, liecina FM interneta mājas lapā pieejamā informācija.

Sarakstā kopā ar AS "Latvenergo", tirgotāju SIA "Rimi Latvija", būvuzņēmumu SIA "Arčers", kā arī atkritumu apsaimniekotāju SIA " Getliņi EKO", SIA "Akvedukts", SIA "Bio-Venta" un SIA "Tikkurila", kas kā pirmie iekļuva programmā, ko valsts sāka īstenot jūlijā, tagad iekļauti arī SIA "Statoil Fuel&Retail Latvia", SIA "Energoremonts Rīga" un SIA "VTU Valmiera".

Tāpat padziļinātās sadarbības programmā iekļauta arī AS "Cēsu alus", SIA "Preses serviss", AS "Sirowa Rīga", SIA "Re&Re", SIA "RBSSKALS būvvadība", AS "Latvijas balzāms", SIA "RBSSKALS būvsabiedrība", AS "Rīgas siltums", VAS "Latvijas dzelzceļš", SIA "Voestalpine Vae Rīga", SIA "Citrus Solutions", SIA "Antaris", kā arī SIA "Glaxosmitthkline Latvia" un SIA "Olympic Casino Latvia".

Līdzdalība programmā dod iespēju saņemt īpašu attieksmi un pretimnākošu sadarbību no valsts puses.

Šīs programmas mērķis ir veicināt ciešāku un efektīvāku sadarbību starp nodokļu maksātāju un nodokļu administrāciju, mazinot administratīvo slogu. Programmā iekļautajiem nodokļu maksātājiem tiks nodrošināta pievienotās vērtības nodokļa atmaksa saīsinātā termiņā, individuāls VID konsultants, informācijas saņemšana vienu reizi mēnesī par nodokļu un informatīvajās deklarācijās norādīto datu neatbilstību VID rīcībā esošajai informācijai un atbilžu sniegšanu uz nodokļu maksātāja iesniegumiem (izņemot uzziņas) saīsinātā termiņā, kā arī citas priekšrocības.

Nodokļu maksātājam, kas vēlas piedalīties programmā, elektroniski ir jāiesniedz pieteikums dalībai programmā, izmantojot VID Elektroniskās deklarēšanās sistēmu.

Ja nodokļu maksātājs atbilst visiem kritērijiem,  FM pieņem lēmumu par nodokļu maksātāja iekļaušanu programmā.

Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku reģistrs un plašāka informācija par programmu ir pieejama Finanšu ministrijas mājaslapā http://www.fm.gov.lv/lv/sadalas/nodoklu_politika/padzilinata_sadarbibas_programma/.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!