Foto: LETA
Taksometra pakalpojumu sniedzēja SIA "Baltic Taxi" valdē līdz ar līdzšinējo vienīgo valdes locekli Jāni Nagli darbosies arī Gundars Kristapsons, liecina Uzņēmuma reģistru apkalpojošā datu bāze "Lursoft".

Izmaiņas uzņēmuma dalībniekos reģistrētas trešdien, 25.janvārī.

Ar Nagli portālam "Delfi" nav izdevies sazināties. Savukārt Kristapsons portālam "Delfi" sacīja, ka viņš pērn intensīvi meklējis jaunu darbu. "Vērsos pie daudziem un skatījos," teica jaunais "Baltic Taxi" valdes loceklis, norādot, ka taksometru kompānijas valdē viņam piedāvājis strādāt kompānijas lielākā īpašnieka "JS Advisory" vienīgais īpašnieks Jānis Strazdiņš.

Kristapsons atturējās nosaukt summu, par cik "JS Advisory" nesen nopirka 90% "Baltic Taxi" daļu, sakot, ka "tas nav viņa jautājums". Taču attiecībā uz taksometru kompānijas plāniem viņš sacīja, ka "tie ir ļoti lieli". Kompānija ir uzsākusi taksometru pakalpojumu sniegšanu ārpus Rīgas – Valmierā, un "skatīsimies vēl tālāk". Tāpat ir plāns uzsākt pasažieru pārvadājumus Rīgā ar elektromobiļiem u.c.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Kristapsons no 2007.gada jūnija vidus līdz 2011.gada 16.novembrim bijis valdes priekšsēdētājs AS "Liepājas autobusu parks" (LAP). Tajā 2010.gada aprīļa vidū 50% piederēja SIA "LAP1R", 34,85% LAP akciju piederēja Liepājas pilsētas domei, bet pārējās – vairākām privātpersonām, liecina "Lursoft" dati.

Lielākā LAP akcionāra "LAP1R" lielākais īpašnieks ar nepilniem 73% daļu savukārt ir ar ekspolitiķa Andra Šķēles ģimeni saistītais SIA "Inpo 17". Nedaudz vairāk kā 27% SIA "LAP1R" daļu pieder Jānim Leimanim.

Kristapsona vietā LAP valdes priekšsēdētāja amatā 2011.gada novembra vidū stājās Māris Ārbergs. Paziņojumā presei toreiz tika norādīts, ka Kristapsons izlēmis pieņemt jaunus izaicinājumus profesionālajā karjerā.

Jau vēstīts, ka privātpersonai Jānim Strazdiņam piederošs uzņēmums "JS Advisory" nesen iegādājās 90% taksometru uzņēmuma "Baltic Taxi" daļu, kas Latvijas Krājbankas kraha dēļ savlaicīgi neapmaksāja bijušais nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" privātais akcionārs "Baltijas Aviācijas Sistēmas" (BAS).

"JS Advisory" pirms aptuveni pāris nedēļām kļuva par 90 000 latu vērto "Baltic Taxi" daļu īpašnieci. Uzņēmējs Jānis Naglis saglabāja savas 3000 latu vērtās daļas jeb 3% uzņēmumā, bet BAS vēl aizvien ir 7% uzņēmuma daļu 7000 latu vērtībā īpašniece.

"Lursoft" dati liecināja, ka "JS Advisory" pilnībā pieder 1983.gadā dzimušajam Jānim Strazdiņam, kurš ir arī vienīgais valdes loceklis. Uzņēmuma kapitāls ir 2000 latu, uzņēmums reģistrēts 2010.gada februārī, tā darbības veids ir "konsultēšana komercdarbībā un vadībzinībās". Saskaņā ar "Lursoft" datiem Strazdiņam nav piederējuši citi uzņēmumi, viņš bija Rīgas Ekonomikas augstskolas Absolventu asociācijas dalībnieks, bet 2005.gadā – uzņēmuma "playGene" revidents.

Publiskajā telpā uzņēmuma "JS Advisory" vārds iepriekš nav izskanējis, liecina "Lursoft" laikrakstu un ziņu aģentūru arhīvi.

"Baltic Taxi" ar taksometru pakalpojumu sniegšanu nodarbojas kopš 2009.gada augusta. Līdz 2010.gada martam kompānijas vienīgais īpašnieks bija Naglis. Viņa dalība "zaļo takšu" firmā pirms nepilniem diviem gadiem samazinājās līdz 30%, kad 70% daļu nonāca BAS īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!