Foto: Publicitātes foto
Darbu olu un olu produktu ražošanas uzņēmumā AS "Balticovo" atstājis tā ilggadējais ražošanas direktors Sergejs Strogonovs, apliecināja uzņēmuma pārstāve Liāna Bokša.

"Strogonovs "Balticovo" nostrādāja 16 gadus un patlaban ir pieņēmis lēmumu turpināt karjeru tuvāk savai dzīves vietai," norādīja Boksa.

Strogonova vietā par ražošanas direktora vietas izpildītāju pieņemts Aleksandrs Kovaļčuks, kurš līdz šim uzņēmumā strādājis par tehnologu.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija, Strogonovs izslēgts arī no uzņēmuma valdes.

Valdē joprojām darbojas tās priekšsēdētājs Arnis Veinbergs, kā arī Aivars Janeks.
"Balticovo" padomes priekšsēdētājs ir Valdis Grimze, viņa vietnieks - Mhitars Mhitarjans, bet padomes locekle - Andra Ozoliņa.

"Balticovo" apgrozījums 2010.gadā sasniedza 21,2 miljonus latu, kas ir par 1,3 miljoniem latu mazāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 22,5 miljoni latu. Pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apgrozījums samazinājies par 5,8%, ko uzņēmums skaidro ar olu pārdošanas cenu samazināšanos Eiropas Savienībā.

"Balticovo" dibināts 1993.gadā, atrodas Iecavas novadā. Investīcijas uzņēmumā kopš tā rekonstrukcijas 2004.gadā ir aptuveni 18 miljoni latu. "Balticovo" eksportē 70% no visas saražotās produkcijas, ražošanas apjomi pēdējo piecu gadu laikā pieauguši divarpus reizes.

No 2009.gada maija AS "Balticovo" akciju kontrolpakete ar 95% uzņēmuma akciju pieder SIA "BCO". Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, SIA "BCO" īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Valdis Grimze (pieder 33% kapitāldaļu) un Tatjana Poplavska (pieder 66% kapitāldaļu). "Daugavpils putnu" lielākais īpašnieks ir SIA "Bolnis". Savukārt uzņēmuma "Bolnis" 100% īpašnieks kopš 2009.gada 4.augusta ir SIA "BCO".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!