Foto: LETA

Latvijā lielākais olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" šogad Lieldienu laikā Latvijā plāno realizēt apmēram miljonu balto olu, pastāstīja kompānijas komercdirektors Toms Auškāps.

Viņš sacīja, ka šogad salīdzinājumā ar pagājušo gadu balto olu piegādes cenas mazumtirgotājiem būtiski neatšķirsies, taču gala lēmumu par to cenām veikalu plauktos pieņems mazumtirgotāji.

Auškāps arī atzīmēja - tā kā Latvijā olas ar baltas krāsas čaumalu kļūst pieprasītas tikai uz Lieldienām, jo tās ir vieglāk nokrāsot, "Balticovo" šogad visas baltās olas importēs no ilggadēja sadarbības partnera Somijā. Pēc tam olas tiks safasētas "Balticovo" šķirotavā.

"Mums kā ražotājam nebūtu racionāli uzturēt balto vistu ganāmpulku visu gadu, lai šo balto dējējvistu olas izmantotu tikai dažas dienas gadā. Tāpēc Lieldienu periodā iepērkam šīs olas ārpus Latvijas," sacīja uzņēmuma komercdirektors, piebilstot, ka, piemēram, Igaunijā pretstatā Latvijai visu gadu ir populāras abu krāsu čaumalu olas.

Auškāps norādīja, ka Lieldienu gaidās jau ir pieaudzis pieprasījums pēc olām. "Varam apstiprināt, ka arī šogad, līdzīgi kā citus gadus, Lieldienu laikā ir vērojams aktivitātes pieaugums aptuveni 2-3 nedēļu garumā un brīžiem iepakotu olu tirdzniecība var pieaugt pat par 50%," viņš sacīja, piebilstot, ka svētku laikā aktivizējas arī visa pārtikas ražošanas industrija, kurā nozīmīgu lomu ieņem ola kā izejviela. Līdz ar to pieaug arī šķidro olu produktu tirdzniecība kā arī vārītu olu tirdzniecība.

Jau vēstīts, ka "Balticovo" 2014. gadā strādāja ar 42,798 miljonu eiro apgrozījumu un 2,151 miljona eiro peļņu. "Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija.

"Balticovo" lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām. Vienlaikus tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība, kompānijai nav obligāti jāsniedz ziņas par tās īpašniekiem, līdz ar to šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!