Foto: LETA

Latvijā lielākais olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" šogad plāno īstenot trīs lielākus investīciju projektus, pastāstīja "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Andris Platais.

Viņš sacīja, ka tostarp "Balticovo", plānojot ražošanas attīstību, šogad ir iecerējis paplašināt graudu pirmapstrādes un uzglabāšanas kompleksu. Kopējās investīcijas iekārtās un būvniecībā ir apmēram 3,3 miljoni eiro, tostarp iekārtās paredzēts ieguldīt 2,5 miljonus eiro, bet būvniecības darbos - 800 tūkstošus eiro. "Pēc šāda kompleksa uzbūvēšanas, mūsu rīcībā būs kapacitāte, lai pieņemtu un uzglabātu graudus visai sezonai," teica Platais.

Tāpat viņš informēja, ka šogad ir plānots sākt jaunas, modernas jaunputnu novietnes būvniecību, kuras izveidē iecerēts ieguldīt apmēram 900 tūkstošus eiro, tostarp apmēram 400 tūkstošus eiro paredzēts ieguldīt iekārtās, bet 500 tūkstošus eiro - būvniecībā. Šī investīciju projekta mērķis ir papildināt jaunputnu audzēšanas ēkas ar mūsdienīgāku un energoefektīvāku ēkas kompleksu. "Šāda investīcija padarīs jaunputnu audzēšanu efektīvāku, palīdzēs uzlabot izaudzēto putnu kvalitāti, jo tiks izmantoti jaunākie sasniegumi jaunputnu turēšanā," skaidroja Platais.

Viņš arī pavēstīja, ka uzņēmums, turpinot uzlabot barības ražošanas procesu un barības kvalitāti, šogad ir iecerējis ieguldīt 162 tūkstošus eiro barības cehā, tostarp 139 tūkstošus eiro paredzēts ieguldīt valču dzirnavās graudu placināšanai, bet 23 tūkstošus eiro - barības ražošanas vibrosietā.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Balticovo" 2014. gadā strādāja ar 42,798 miljonu eiro apgrozījumu un 2,151 miljona eiro peļņu. "Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija.

"Balticovo" lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju, bet pārējās akcijas pieder vairākām privātpersonām. Vienlaikus tā kā uzņēmums ir akciju sabiedrība, kompānijai nav obligāti jāsniedz ziņas par tās īpašniekiem, līdz ar to šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!