Foto: Publicitātes foto

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) valde, izskatot SIA "Baltkom" iesniegumu, biznesa plānu un atbilstību noteiktajiem kritērijiem nolēmusi piešķirt uzņēmumam Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrības statusu, portālu "Delfi" informē LSEZ pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Kompānija plāno bijušajā Liepājas Linoleju rūpnīcas teritorijā attīstīt industriālu parku, piedāvājot ražošanas telpas citiem uzņēmumiem. Plānotās investīcijas tuvāko piecu gadu laikā ir 2,4 miljoni eiro.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes loceklis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš uzsver, ka valde rūpīgi izvērtējusi kompānijas plānus uzņēmējdarbības īstenošanai LSEZ teritorijā. Pēc pusgada gan valde atkārtoti tiksies ar "Baltkom" vadību, lai redzētu ko uzņēmumam ir izdevies izdarīt pusgada laikā.

Mēneša laikā "Baltkom" Uzņēmumu reģistrā jāpārreģistrējas kā Liepājas speciālās ekonomiskās zonas kapitālsabiedrībai un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei jānoslēdz līgums ar šo kompāniju par komercdarbības veikšanu Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā.

Saskaņā ar uzņēmuma iesniegto biznesa plānu "Baltkom" plāno attīstīt nekustamos īpašumus Upmales un Kalpaka ielā jeb bijušo Liepājas Linoleju rūpnīcas teritoriju, ko šā gada jūnijā uzņēmums iegādājās izsolē. Uzņēmuma plāns ir pārveidot šo teritoriju par industriālu parku ar vairākiem ražošanas uzņēmumiem.

"Baltkom" valdes loceklis Aleksandrs Kozlovs skaidro, ka, iegādājoties īpašumu, noteicošie faktori bija tiešs ostas tuvums un iespēja saņemt atvieglojumus investīcijām, ko nosaka Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likums.

Šobrīd ir uzsākta teritorijas attīrīšana no gruvešiem un kokiem, tai sekos inženierkomunikāciju un ražošanas telpu izbūve, saglabājot vēsturisko sarkano ķieģeļu apbūvi. Perspektīvā plānots arī restaurēt bijušo kantora ēku, kas ir kultūrvēstures piemineklis. Paralēli būvniecībai notikšot arī uzņēmumu piesaiste. Plānots, ka pirmais uzņēmums varētu sākt strādāt aptuveni pēc gada.

Piecu gadu laikā plānotās investīcijas ir 2,4 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!